Beste Waterdichte Rugzak

Ben jij vaak onderweg en heb je daarbij een rugzak nodig? Denk bijvoorbeeld bij het fietsen naar school, het maken van een wandeling of tijdens het backpacken, dan is het meest vervelende wat je kan overkomen een natte rugzak met daarin spullen die helemaal doorweekt zijn. Het leidt tot veel frustratie en een hoop werk om alles weer droog te krijgen. 

Met een waterdichte rugzak heb je geen last van deze problemen. Het beschermt de spullen van binnenin tegen vocht en neemt jou zorgen weg. In dit artikel brengen wij alle informatie wat betreft waterdichte rugzakken over en lichten we de beste waterdichte rugzakken uit.

Beste Waterdichte Rugzak - Bekijk hier de Top 4 van 2021

Waterdichte rugzak

1e optie

Waterdichte Rugzak  14 t/m 15.6 inch - Anti diefstal

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Best beoordeelde waterdichte schooltas,
 • Inclusief 15 inch laptopvak 
 • 25,6 liter rugzak 
 • Hoogte: 45 cm, Breedte: 31 cm, Diepte: 14,5 cm
 • 750 gram in gewicht


waterdichte rugzak

2e optie

Thule Paramount 15' Black 27L 

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Populaire waterdichte rugtas van Thule 
 • Inclusief 15 inch laptopvak
 • 27 liter backpack
 • Hoogte: 50 cm, Breedte: 33 cm, Diepte: 7 cm
 • 1,2 kilogram in gewicht
Nomad batura

3e optie

Nomad Batura 55L Phantom

Hieronder de belangrijkste specificaties van de backpack. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Meest gekochte Nomad backpack
 • 55 liter backpack
 • Hoogte: 63 cm, Breedte: 35 cm, Diepte: 23 cm
 • 1,65 kilogram in gewicht
waterdichte rugzak

4e optie

Rains Backpack Unisex - Beige

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Goed beoordeelde anti diefstal en waterdichte rugtas
 • 13,5 liter rugzak
 • Hoogte: 31 cm, Breedte: 31 cm, Diepte: 14 cm
 • 600 gram in gewicht

Hoe zijn wij tot deze top-4 gekomen?

Ben jij op zoek naar een waterdichte rugzak die het beste bij jou past? Om het voor jou makkelijk te maken hebben wij bij BesteRugzak.nl de top 4 beste waterdichte rugtassen op een rijtje gezet. Dit hebben wij opgesteld op basis van online review onderzoek en door onze eigen kennis te gebruiken. De selectiecriteria die wij hebben gebruikt bij het vinden van de top 3 beste waterdichte rugzakken, zijn:

- Betrouwbaarheid -
- Het functionele comfort - 
- Prijs/kwaliteit verhouding -
- Gemiddelde levensduur - 
 - Ontwerp & design -

Naast de 3 beste waterdichte rugzakken bieden wij een beste budget optie aan, die volgens de reviews ook goed scoort op de 5 bovenstaande punten. Het is belangrijk dat we ook een goedkopere rugzak adviseren voor degenen die wat minder willen/kunnen uitgeven. 


 Een waterdichte rugzak: wat is dat?

Een waterdichte rugtas beschermt jouw spullen tijdens een regenbui of bij een activiteit waar veel water gebruikt wordt. Iedereen heeft baat bij een waterdichte rugzak.

Scholieren die op de fiets naar school komen willen geen doorweekte rugzak hebben bij aankomst. Ook een backpacker wil bij slechte weersomstandigheden niet dat al zijn spullen nat worden tijdens het maken van een trekkingstocht.

Een goede waterdichte rugzak is dus een groot voordel voor iedereen die op zoek is naar een rugzak. Indien je niet zeker bent van het feit dat de rugzak waterdicht is, kun je besluiten om een regenhoes te kopen. Een regenhoes doe je over de rugzak heen, waardoor er geen water de rugzak kan binnendringen. Op deze manier is de rugzak waterdicht. 


Wanneer is een rugzak waterdicht?

Het uitdrukken van een waterdichte rugzak wordt altijd gedaan in millimeters. Hoe hoger het aantal millimeters, hoe meer waterdicht de rugzak is. De eenheid in millimeters wordt gemeten aan de hand van een waterkolom.

Bij 0 millimeter is de rugzak waterafstotend. Een waterafstotende rugzak is perfect voor lichte regenbuien. Bij een milde regenbui zal de rugtas en de spullen droog blijven. Bij een heftige regenbui die langere tijd aanhoudt, zal een waterafstotende rugzak geen garantie geven dat de rugtas en de spullen droog blijven.

Vervolgens wordt er via de waterkolom water op de rugzak aangebracht en wordt bekeken wanneer het materiaal gaat lekken. Bij 15.000 millimeter is de rugzak volledig waterdicht. Alle rugzakken tussen de 0 en 15.000 millimeter zijn waterafstotend, maar pas bij een eenheid van 15.000 millimeter is de rugtas waterdicht te noemen. 


Welke sluitingen zijn er bij waterdichte rugtassen?

Over het algemeen zijn er drie mogelijkheden om een rugtas te sluiten, namelijk: ritssluiting, kliksluitingen of rolsluitingen.

De meest voorkomende sluiting van rugzakken is via ritsen. Echter zijn de meeste rugzakken met ritssluiting niet waterdicht. Sterker nog, hoe makkelijker de rits van de rugzak sluit, hoe minder waterdicht deze rugzak is. Kliksluitingen zijn al beter beschermd tegen water dan ritssluitingen.

Kliksluitingen beschermen de bovenkant van de rugzak tegen water. Toch zijn rugzakken met kliksluitingen vooral waterafstotend en zal er bij een hevige regenbui alsnog water de rugzak binnendringen.

Een rolsluiting is de beste sluiting om waterdichtheid te realiseren. Bij een rugzak met rolsluiting vouw je de rugzak dicht, rol je het sluitstuk een aantal keer op en zet je deze vast. Zelfs bij de heftigste regenbuien is een rugzak met rolsluiting waterdicht en zal het al jouw spullen droog houden.  


Waterdichte schooltassen

De scholen beginnen weer. De een vindt het vreselijk, de ander kon niet langer wachten om aaneen nieuw jaar te beginnen.
Wat iedereen dan toch wel nodig heeft, is een goede, stevige rugzak. Deze moet stoer, hip, maar ook ruim en comfortabel zijn. Ook moeten er genoeg opbergvakken zijn voor boeken, schriften en een laptop. Uiteraard moet de rugzak passen bij je behoeften. 

Als je grote afstanden moet fietsen naar school, is het aan te raden om een schoolrugzak met rugventilatie te nemen, zodat je rug koel blijft. Ook moet een waterdichte schoolrugzak lekker zitten. Kies daarom voor gewatteerde schouderbanden.

Hoe groot moet mijn waterdichte schooltas zijn?

Het is belangrijk dat het formaat goed is. De juiste grootte is afhankelijk van het aantal boeken. Over het algemeen is een waterdichte schooltas van 25 tot 30 liter helemaal perfect. Onze geadviseerde 1e rugzak optie is perfect hiervoor.

Rugzak middelbare school waterdicht

De ene zit 4 jaar op de middelbare school, de ander 7 jaar. In deze tijd worden gemiddeld 2 schoolrugzakken versleten. het is belangrijk om een goede rugzak te kopen die waterdicht is, aangezien je je rugzak erg veel gebruikt op de middelbare school en veel door weer in wind moet in het regenachtige Nederland.

Beste wandelrugzak met rugventilatie

Beste waterdichte schooltas middelbare

Kono Rugzak

 • Beste waterdichte schooltas voor de brugklas van 2021
 • Inclusief USB-poort
 • 25 liter rugzak
 • 15 inch laptopvak 
 • 49 X 31 X 17 centimeter

Wat zijn de voordelen en nadelen van waterdichte rugzakken?

Voordelen

 • Beschermt spullen bij slechte weersomstandigheden
 • Neemt geen vocht op
 • Goede ventilatie in de rugzak

Nadelen

 • Over het algemeen beschikken waterdichte rugzakken niet over een ritssluiting, maar over een oprolbare bovenkant. Sommige mensen zien dit als onpraktisch.

Conclusie

Een waterdichte rugzak beschermt jouw spullen tegen aanraking met water. Je spullen zullen droog blijven en de rugzak blijft in dezelfde staat als voorheen. Dit is dus een groot voordel.

Scholieren, reizigers of sporters: iedereen krijgt wel eens te maken met een regenbui. Een waterdichte rugzak is daar een goed hulpmiddel tegen om alsnog je spullen tegen natheid te beschermen.

Het enige punt dat consumenten als 'nadeel' zien is het feit dat de meeste waterdichte rugzakken niet beschikken over ritssluitingen. Voor veel mensen zijn ritssluitingen de makkelijkste sluitingsoptie. Heb jij moeite bij het kiezen van een waterdichte rugzak? Wij bij BesteRugzak.nl helpen jou op die keuze makkelijker te maken!


Wat is de beste waterdichte rugtas? 

Waterdichte Rugzak  14 t/m 15.6 inch - Anti diefstal

95% Algemeen

Deze waterdichte rugzak is de absolute nummer 1. Dat komt door de uitgebreide functionaliteiten en doordat de rugzak ook nog eens anti diefstal is. Open snijden is onmogelijk en bijgevoegd is een USB-poort waarmee je onderweg je telefoon kan opladen. 


De rugzak beschikt over een cijferslot om de veiligheid extra te waarborgen. Daarnaast heeft deze tas een laptopvak, zodat jij de laptop veilig kan meenemen. Door het ideale draagcomfort (die ook nog eens makkelijk te verstellen is) draag jij deze rugzak mee zonder dat je fysieke klachten zal krijgen.

100%
Veiligheid
90%
Kwaliteit
90%
Functioneel

Thule Paramount 15' Black 27L 

90% Algemeen

De Thule Paramount is de ideale rugzak om mee te nemen naar school, werk of andere dagelijkse activiteiten. En hij is ook nog eens volledig waterdicht. De rugzak is ontworpen van het sterke 420D materiaal. Dit zorgt ervoor dat er geen vocht kan binnendringen en dat je spullen goed beschermd blijven.


In de Thule Paramount zit een apart laptopvak. Deze is 15 inch en ruim genoeg om jouw laptop veilig op te bergen. De zijkant is volledig open te ritsen en in de schouderbanden zitten geheime vakjes voor waardevolle spullen. 

95%
Veiligheid
90%
Kwaliteit
90%
Functioneel

Nomad Batura 55 Liter

85% Algemeen

Voor de reisliefhebbers hebben wij de beste waterdichte backpack uitgekozen. De Nomad Batura is daarbij als beste uit de test gekomen. Deze backpack is ontworpen van sterk materiaal dat geen vocht binnenlaat. Zeker voor backpackers is dit belangrijk, omdat zij vaak onderweg zijn met de backpack op hun rug. Het is belangrijk dat de backpack bestand is tegen ieder weertype. 


Het hoofdvak is te openen via de bovenkant en de voorkant. Door de verstelbare schouderbanden, borstband, heupgordel en buikgordel is het draagcomfort van de rugzak extra goed.

85%
Veiligheid
95%
Kwaliteit
85%
Functioneel

Rains Backpack Unisex

85% Algemeen

Rains is het merk dat gespecialiseerd is in het aanbieden van waterdichte rugzakken, en daarom kan de Rains Backpack Unisex niet ontbreken in dit lijstje. Deze moderne rugzak die waterdicht is heeft een apart laptopvak en een telefoonvak aan de achterkant. 


Ook heeft deze luxe mini backpack een magneetsluiting en twee verstelbare hengels aan de achterzijde. De Rains backpack is geschikt voor schoolactiviteiten, reizen, dagelijks gebruik en als laptoptas.  

85%
Veiligheid
85%
Kwaliteit
85%
Functioneel

Veelgestelde vragen

Wanneer is een rugzak waterdicht?

Een rugzak is waterafstotend bij 0 millimeter, en waterdicht vanaf 15.000 millimeter. Dit betekent dat een rugzak volledig waterbestendig is bij 15.000 millimeter.

Hoe kan je een rugzak waterdicht krijgen?

Indien je een rugzak waterdicht wilt krijgen, raden wij aan om bij de aankoop van een rugzak al te zoeken naar een waterdichte rugzak. Heb jij de rugzak al gekocht en ben je alsnog op zoek naar bescherming tegen natheid? Dan is een regenhoes kopen een goede optie om te overwegen. Een regenhoes doe je over de rugzak heen en beschermd tegen regen.

Wat is de waterdichte rugzak Sale?

Bij een rugzak kopen is het altijd handig om te kijken of er goedkope rugzakken in de uitverkoop zijn. In de sale worden regelmatig hoge kwaliteit rugzakken voor een voordelige prijs aangeboden. Bekijk hier of er voor jou een goede en geschikte waterdichte rugzak wordt aangeboden.


Over BesteRugzak.nl

BesteRugzak is een samenwerkingsverband van 4 experts op het gebied van rugzakken en backpacks voor allerlei soorten doeleinden. Alle 4 de experts hebben ruime ervaring in deze branche bij verschillende on- en offline winkelketens.

Waar BesteRugzak.nl zich mee onderscheidt, is het onafhankelijke advies. Er is geen enkele maatschap met merken, winkels of webshops, waardoor altijd de beste prijs gegarandeerd wordt. Het doel van deze website is om de bezoeker van goed en betrouwbaar advies te voorzien.

240+

Aantal rugzakken getest

400+

Consumenten beoordelingen
gecheckt

600+

Aantal uur onderzoek