Beste Laptop Rugzakken

Een laptop is een digitaal apparaat waar we vrijwel niet meer zonder kunnen. Op een laptop kan je werken, studeren, data opslaan, spelletjes spelen en nog ontelbare andere dingen doen. Omdat een laptop een relatief hoge prijs heeft, is het belangrijk dat je zuinig en veilig omgaat met het apparaat. Een laptop rugzak beschermt jouw laptop tegen mogelijke schade. De rugzakken zijn vaak waterdicht en zijn ontworpen van materiaal waardoor de laptop niet meteen stuk is na 1 keer vallen. Besterugzak.nl heeft de beste laptop rugzakken voor jou op een rijtje gezet, met daarbij alle benodigde informatie.

Onze top-5 best geteste Laptop Rugzakken

laptop rugzak

1e optie

Samsonite GuardIT - Laptop Rugzak - 17,3 inch - Zwart

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.


 • Meest gekochte Samsonite laptop rugzak 
 • Hoogst beoordeelde Samsonite rugzak
 • 17,3 inch laptopvak 
 • Hoogte: 48 cm, Breedte: 22 cm
 • 685 gram in gewicht
laptop rugzak

2e optie

Fjallraven Kanken Laptoprugzak 17 inch - Zwart

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.


 • Best beoordeelde laptoprugzak 
 • Meest gekochte Fjallraven laptop & schoolrugzak
 • 20 liter rugzak, 17 inch laptopvak
 • H: 43 cm, B: 30 cm, D: 18 cm 
 • 518 gram in gewicht

laptop rugzak

3e optie

Eastpak Laptoprugzak Provider - blauw

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.


 • Laptop rugzak Eastpak met beste reviews 
 • Tweede best beoordeelde laptop rugzak Eastpak 
 • 33 liter rugzak, 15 inch laptopvak 
 • H: 44 cm, B: 34,5 cm, D: 25 cm
 • 930 gram in gewicht
laptop rugzak

4e optie

Eastpak Out Of Office Rugzak - 14 inch laptopvak - Camo

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.


 • Meest populaire Eastpak laptoprugzak 
 • Tweede meest gekochte Eastpak rugzak
 • 27 liter rugzak, 14 inch laptopvak
 • H: 44 cm, B: 22 cm, D: 22 cm 
 • 649 gram in gewicht

laptop rugzak

5e optie

The North Face Connector 15" TNF Black 27L


Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Best beoordeelde North Face laptop rugzak
 • 27 liter laptoprugzak
 • 15 inch laptopvak 
 • Hoogte: 46 cm, Breedte: 28 cm, Diepte: 21 cm
 • 740 gram in gewicht

Hoe zijn wij tot deze top-5 gekomen?

Ben jij op zoek naar een laptop rugzak? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste laptop rugzakken en van daaruit een top 5 opgemaakt. Er is onderzoek gedaan op 5 onderdelen: betrouwbaarheid van merken, het functionele comfort, prijs kwaliteitverhouding, gemiddelde levensduur en ontwerp & design.

Naast onze kennis en ervaring in de rugzakken wereld, is er ook online onderzoek gedaan waarbij we meer dan 250 consumentenreviews hebben vergeleken. Waarom en welke rugzak het best bij jou past, ontdek je in dit artikel. Een goede rugzak voor je laptop koop je voor de beste prijs via BesteRugzak.nl.

Nog steeds niet de Laptop Rugzak gevonden waar jij naar opzoek bent? Bol.com heeft ook een lijst met beste Laptop Rugzakken opgesteld! 


Waarom kiezen voor een laptop rugzak?

Neem jij jouw laptop vaak mee naar school of je werk? Dan is een goede laptop rugzak toch eigenlijk wel erg handig. Een laptop rugzak beschikt over een laptopvak waarmee krassen op je laptop (of tablet) voorkomen worden. Een rugtas met laptopvak vervangt steeds meer de traditionele laptoptas. Ook kun je meer andere spullen kwijt in een laptop rugzak dan in alleen een laptopsleeve. Bijvoorbeeld: zakelijke documenten, schoolboeken of een onverwachts cadeau. 

Met een goede rugzak wordt het gewicht op je rug gedragen en heb je je handen lekker vrij. Ideaal voor als je onderweg bent naar school of je werk, maar ook als je op een vrije dag erop uit gaat. Je wilt er goed bij lopen en daar heeft een mooie laptoprugzak een groot aandeel in.

Een laptop rugtas kun je in alle soorten, kleuren, maten en merken vinden. Vooral de merken Samsonite, Eastpak, Fjallraven en Thule richten zich op extra stevige laptop rugzakken die jouw laptop goed beschermen. Bij het op zoek gaan naar de juiste laptop rugtas, is het belangrijk dat je op het formaat van de rugzak en de grootte van het laptopvak let. De formaten van de laptopvakken beginnen bij 13 inch en loopt door tot 17 inch. Je moet dus goed kijken naar hoe groot jouw laptop is, zodat deze makkelijk in het laptopvak past.


Waar moet je op letten bij het kopen van een rugzak met laptopvak?

Wil je een laptop in de rugzak meenemen? Bekijk dan eerst of jouw laptop in het laptopvak van de rugzak past, zo weet je zeker dat je de beste laptop rugzak voor jou kiest. Het is goed om te weten wat een goede laptop rugzak nou echt goed maakt en wat bij jou past.

Klap uit voor meer informatie

Gebruik / Model

Een laptoprugzak wordt gebruikt om mee naar school of werk te gaan.

Bij een laptoprugzak voor school is het belangrijk dat de rugzak ruimte biedt voor zowel de laptop als voor overige schoolspullen, zoals boeken. Een schouder laptoptas is over het algemeen gebruikelijk voor scholieren.

Een laptoprugzak voor werk is handig om zowel over de schouders als in de hand te houden. Het ligt er maar net aan wat voor andere spullen jij meeneemt. Indien jij veel spullen meeneemt, kies dan voor een schouder laptoptas. Als jij niks anders meeneemt, dan kan je kiezen voor een laptoptas in de hand.

Opbergvakken

Wij raden aan om een rugtas met laptopvak te nemen als jij vaak een tablet of laptop gebruikt op school. Hiermee voorkom je schade aan de rugzak.

Daarnaast is het handig als een rugzak beschikt over meerdere opbergvakken. Een schouder laptoptas beschikt vaak over meerdere opbergvakken.

Draagcomfort

Het is belangrijk dat een rugzak lekker zit op de rug. Vooral als je vaak een zwaardere rugtas met veel schoolspullen draagt. Kies dus een rugzak met een goed draagcomfort, zodat je minder last krijgt en je rug minder wordt belast.

Deze rugzakken met een goed draagcomfort hebben wij voor jou geselecteerd. Maar wanneer heeft een rugzak een goed draagcomfort?

-Gewatteerde schouderbanden: als de rugzak zwaar is, snijden gewatteerde schouderbanden niet in je schouders. Ook beschikken gewatteerde schouderbanden vaak over een anti-sliplaag, waardoor de rugzak tijdens het lopen of fietsen niet van je rug afglijd.

-Gevoerde rugpanelen: dit voorkomt dat de inhoud van de rugzak in je rug gaat steken-Ritsen: Kies voor een schoolrugzak met een dikkere, bredere rits. Als de rits kleiner en smaller is zal deze eerder kapot gaan.

Voor een laptoptas in de hand is het vooral van belang dat het handvat stevig is en je genoeg grip heb. 

Ventilatie

Een goede ventilatie is essentieel. Bij het dragen van een laptoprugzak wil je een luchtige rug behouden en niet zweten. Een ventilatiesysteem is daarvoor ingericht. 

Bij een hand laptoptas moet er een ventilatiesysteem in het handvat zitten, zodat je handen niet gaan zweten. 


Hoe groot moet mijn laptop rugzak zijn?

Met een nieuwe laptop rugtas begin je weer helemaal fris en fruitig aan het nieuwe schooljaar. Daarbij is het belangrijk om een rugzak te kopen in het juiste formaat. Maar hoe bepaal je nou welk formaat het beste bij jou past? En waar moet je allemaal op letten bij een aankoop van een rugtas met laptopvak? Ook ligt het er natuurlijk aan hoe groot jouw laptop is. Kom erachter welke volume het beste bij jou past door het lezen van de informatie hieronder.

Tot 20 liter

Deze rugzakken zijn compact en ideaal voor de kortere werk- en schooldagen. Ook is het perfect als je alleen een (kleine) laptop of tablet gebruikt. Vaak hebben rugzakken tot 20 liter ook kleinere extra vakjes waar je je sleutels, pennen en rekenmachine in kwijt kan. Dus neem je doorgaans weinig werk- of schoolspullen mee? Dan zit je met een 20 liter rugzak goed.

21 tot 30 liter

Dit is de meest voorkomende inhoud voor laptop rugzakken. Deze rugzakken hebben genoeg ruimte en zijn niet groter dan noodzakelijk. De 21 tot 30 liter rugzakken zijn ideaal voor de langere werk- en schooldagen en beschikken over meerdere opbergvakken. Het lang zoeken naar je sleutels is verleden tijd. Met een 21 of 30 liter rugzak kan je ruim voldoende spullen meenemen naar je werk of school. De Rugzakken van deze inhoud zijn over het algemeen licht in gewicht en daarom makkelijk draagbaar.

31 liter of meer

Als je veel lange werk- of schooldagen hebt waarbij je veel spullen mee moet nemen, dan is een rugzak van 31 liter of meer een geschikte keuze. Een rugzak van 31 liter of meer is groter dan een gemiddelde laptop rugzak en biedt voldoende ruimte voor een hoge hoeveelheid spullen. 

Ook beschikken de rugzakken vaak over een heupgordel, gewatteerde schouderbanden en een borstband. Hierdoor voelt de tas minder zwaar aan op de rug. Kijk hier dus goed naar bij het maken van een keuze.

Met een rugzak van minimaal 31 liter kun je gemakkelijk al je boeken en gymspullen kwijt en is er genoeg ruimte om je laptop mee te nemen.

Inch laptopvak

Let er uiteraard ook op dat jouw laptop past in het laptopvak. Dit staat altijd bij de product specificaties van de laptop rugzak.

Kijk dus goed naar het formaat (in inches) van jouw laptop. Je kunt de grootte in inches van jouw laptop makkelijk opmeten. Meet diagonaal het scherm van je laptop. Bekijk hoeveel centimeter dit is en vermenigvuldig dit dan met 0,39.
1 cm = 0,39 inch.

Wat zijn de best geteste laptop rugzakken?

Wat is de beste laptop rugzak? Dat hebben wij voor je onderzocht. Hieronder zijn de beste laptop rugzakken bij elkaar gezet: 

laptop rugzak

1e optie

1e optie

Samsonite GuardIT - Laptop Rugzak - 17,3 inch - Zwart

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.


 • Meest gekochte Samsonite laptop rugzak 
 • Hoogst beoordeelde Samsonite rugzak
 • 17,3 inch laptopvak 
 • Hoogte: 48 cm, Breedte: 22 cm
 • 685 gram in gewicht

laptop rugzak

2e optie

Fjallraven Kanken Laptoprugzak 17 inch - Zwart

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.


 • Best beoordeelde laptoprugzak 
 • Meest gekochte Fjallraven laptop & schoolrugzak
 • 20 liter rugzak, 17 inch laptopvak
 • H: 43 cm, B: 30 cm, D: 18 cm 
 • 518 gram in gewicht

laptop rugzak

Eastpak Laptoprugzak Provider - blauw

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.


 • Laptop rugzak Eastpak met beste reviews 
 • Tweede best beoordeelde laptop rugzak Eastpak 
 • 33 liter rugzak, 15 inch laptopvak 
 • H: 44 cm, B: 34,5 cm, D: 25 cm
 • 930 gram in gewicht

laptop rugzak

4e optie

Eastpak Out Of Office Rugzak - 14 inch laptopvak - Camo

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.


 • Meest populaire Eastpak laptoprugzak 
 • Tweede meest gekochte Eastpak rugzak
 • 27 liter rugzak, 14 inch laptopvak
 • H: 44 cm, B: 22 cm, D: 22 cm 
 • 649 gram in gewicht

laptop rugzak

5e optie

The North Face Connector 15" TNF Black 27L


Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Best beoordeelde North Face laptop rugzak
 • 27 liter laptoprugzak
 • 15 inch laptopvak 
 • Hoogte: 46 cm, Breedte: 28 cm, Diepte: 21 cm
 • 740 gram in gewicht

Veelgestelde vragen over Laptop rugzakken

Hoeveel liter moet de rugzak voor mijn laptop zijn?

Bij het kopen van een laptop rugzak moet je vooral kijken naar het aantal inches. Over het algemeen zijn laptoprugzakken tussen de 13 en 17 inch populair onder scholieren en werknemers. 

Hoe zijn de beste laptop rugzakken beoordeeld?

De rugzakken zijn op 5 onderdelen getest en beoordeeld: de betrouwbaarheid van merken, het functionele comfort, de prijs, de kwaliteit verhouding, de gemiddelde levensduur en het ontwerp & design.

Naast onze eigen kennis en ervaring met rugzakken, hebben wij ook meer dan 250 consumentenreviews onderzocht op Bol.com, Coolblue, Travelbags en Bever. Wil je weten wat de uitslag is van de vergelijkingstest? Klik dan hier.

Wat is de levertijd van een laptop rugzak?

Als consument wil je weten hoelang het duurt voordat jouw bestelde product bij jou thuis wordt afgeleverd. Als je een laptop rugzak koopt via BesteRugzak.nl, duurt het over het algemeen 1 á 2 werkdagen voordat jij jouw gekochte rugzak in huis hebt.

Wat is de laptop rugzak Sale?

Bij een laptop rugzak kopen is het altijd handig om te kijken of er geschikte rugzakken in de uitverkoop worden aangeboden. Sommige mensen zijn echt op zoek naar een goedkope rugzak. In de Sale worden regelmatig hoge kwaliteit rugzakken voor een voordelige prijs aangeboden.

Bekijk hier of er voor jou een goede laptop rugtas in de Sale wordt aangeboden.


Misschien interessant voor jou...


Over BesteRugzak.nl

BesteRugzak is een samenwerkingsverband van 4 experts op het gebied van rugzakken en backpacks voor allerlei soorten doeleinden. Alle 4 de experts hebben ruime ervaring in deze branche bij verschillende on- en offline winkelketens.

Waar BesteRugzak.nl zich mee onderscheidt, is het onafhankelijke advies. Er is geen enkele maatschap met merken, winkels of webshops, waardoor altijd de beste prijs gegarandeerd wordt. Het doel van deze website is om de bezoeker van goed en betrouwbaar advies te voorzien.

120+

Aantal rugzakken getest

250+

Consumenten beoordelingen
gecheckt

200+

Aantal uur onderzoek