Beste Enkele Fietstassen

Welke Enkele Fietstas kies je?

Fietsen doe je voor allerlei verschillende doeleinden: als hobby, voor de boodschappen, om naar werk te komen, en zo zijn er nog ontelbaar andere redenen waarom jij de fiets pakt. Zeker hier in Nederland worden wij gezien als het 'fietsland op aarde'. We pakken namelijk eerder de fiets voor een kleine afstand dan dat we gaan lopen of even snel de auto pakken. Het heeft Nederland gestimuleerd om ontwikkelingen toe te passen voor het fietsen. 

Zo zijn er handige fietstassen ontworpen die het voor jou makkelijker maakt om spullen mee te nemen tijdens het fietsen. Je hoeft geen rugzak meer mee te nemen om alle zware spullen te dragen. Een enkele fietstas hangt aan de fiets en jij voelt er verder weinig van. Het gewicht hangt namelijk aan de fiets en niet aan jouw lichaam. Het is een ontwikkeling die razend populair is hier in Nederland en steeds meer fietsers zien het gemak in van een enkele tas voor de fiets. 

In dit artikel wordt antwoord gegeven op de vraag: "Wat is de beste enkele fietstas?" Wij hopen de keuze voor een fietstas makkelijker te maken voor fietsliefhebbers door de beste fietstassen enkel op een rijtje te zetten met de daarbij komende voordelen. Dit scheelt een hoop zorgen en zo kan jij met een gerust gevoel op de fiets stappen.

Wat zijn de beste enkele fietstassen?

Er is een groot aanbod aan fietstassen en dat maakt de keuze voor een klant er vaak niet makkelijker op. Hoe weet jij welke fietstas het beste bij jou past en over welke functionaliteiten deze tas beschikt zonder dat je ervaring ermee hebt? Hieronder zijn een aantal soorten fietstassen van de meest betrouwbare merken uitgelicht. Uit eerder consumenten onderzoek onder belanghebbenden en eigen ervaringen bleek dat deze fietstassen als beste beoordeeld werden:

Basil fietstas

Basil Boheme fietsschoudertas

Hieronder de belangrijkste specificaties van de tas. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Meest populaire Basil fiets schoudertas enkel 
 • Meest gekochte Basil tas
 • 18 liter rugzak 
 • H: 17 cm, B: 31 cm, D: 41 cm 
 • 1023 gram in gewicht

Beste Basil fietstas:

De best beoordeelde Basil fietstas is de Basil Boheme fietsschoudertas. Het grote voordeel is dat je tas kan dragen over de schouder, maar dat het ook mogelijk is om de schoudertas vast te maken aan de bagagedrager door het Hook-on systeem. Ook kan je de fietstas vastmaken aan de voordrager, als je liever constant zicht heb op je tas. Er zijn dus meerdere mogelijkheden om de Basil fietsschoudertas mee te dragen.

De tas is ontworpen van waterafstotend polyester. Met de Basil Boheme ben je dus bestand tegen slechte weersomstandigheden. Jij hoeft je geen zorgen te maken dat je spullen nat worden bij een hevige regenbui. Het voorvak en het binnenvak zijn erg ruim en niet bereikbaar voor anderen dankzij de veilige ritssluiting. Waar de fietstas enkel verder mee opvalt zijn de kunstlederen details, de afneembare schouderriem en de praktische draaghengels.


Vaude

Vaude Aqua Back 

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie:

 • Best beoordeelde Vaude fiets rugtas
 • 24 liter rugzak
 • Hoogte: 19 cm, Breedte: 33 cm, Diepte: 37 cm
 • Gewicht: 1284 gram 

Beste Vaude fietstas: 

De Vauda Aqua Back is verkozen tot beste Vaude fiets rugtas en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De van robuust canvas materiaal ontworpen fietstas is waterdicht en daarom geschikt voor ieder weertype. Een bijkomend voordeel is dat deze Vaude tas volledig klimaatneutraal geproduceerd is en daarmee bijdraagt aan de duurzame ontwikkelingen. Een duurzame waterdichte fietstas is een must have. 

Te openen is de Vaude Aqua Back doormiddel van een rolsluiting. Zo kan je de tas gemakkelijk in grootte aanpassen en leg je de spullen binnenin overzichtelijk weg. Door het QMR systeem en de stabiele achterplaat kan de tas gemakkelijk bevestigd worden aan de bagagedrager. Met handwielen verschuif je de tas van links naar rechts en met een fietsslot kan je de Vaude fiets rugtas vergrendelen aan de QMR-haken. Zo is de Vaude Aqua Back anti diefstal en wordt de veiligheid gewaarborgd.


New Looxs

New Looxs Nova Camella 

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Best beoordeelde New Looxs fietstas
 • 24,5 liter tas
 • Hoogte: 36 cm, Breedte: 19 cm, Diepte: 36 cm
 • 1233 gram in gewicht

Beste New Looxs fietstas

De New Looxs Nova Camella is een van de best beoordeelde fietstassen. Met een van de ruimste hoofdvakken die er is kan jij gemakkelijk je boodschappen doen en daarbij andere spullen meenemen. Naast een groot hoofdvak heeft deze tas kleinere insteekvakken voor portemonnee en telefoon. De New Looxs Nova Camella is ontworpen van waterdicht materiaal, maar door de ritssluiting wordt de fietstas beoordeeld als waterafstotend. Een ritssluiting is namelijk niet voor 100% bestendig tegen regen. 

Met kunststof haken wordt de fietstas vastgemaakt aan de bagagedrager. Dat kan op een oude fiets, nieuwe fiets, maar ook op elektrische fietsen. De New Looxs Nova Camella is multifunctioneel en daarom erg populair onder fietsers. Als je de tas van je fiets haalt, dek je de haken met een ritsvakje, zodat de tas eruit ziet als een boodschappentas. Ook kan je deze fietstas met klittenband vastbinden aan de voordrager.


Agu

Agu Urban Klickfix

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Best beoordeelde Agu fiets rugzak
 • 17 liter tas
 • Hoogte: 39 cm, Breedte: 30 cm, Diepte: 15 cm
 • 821 gram in gewicht

Beste Agu fietstas

De Agu Urban Klickfix is een duurzame fietstas met uitgebreide functionaliteiten die aanslaan bij de wensen van fietsers. Een rugzak die er stoer uitziet met een waterafstotende buitenzijde. De fietsrugzak is ontworpen van 100% gerecycled polyester, oftewel een uitstekende fietsrugzak volgende de wetten van de natuur. Door de bijgeleverde schouderriem kan jij deze fiets rugzak gemakkelijk gebruiken als schoudertas.

Agu Urban Klickfix kan zowel op de voorzijde als de bagagedrager vastgemaakt worden doormiddel van Klickfix E-haken. Met een simpele klik zitten de haken vast aan de bagagedrager. Aan de onderkant kan je een lusje vastmaken aan de bagagedrager, zodat de tas niet gaat slingeren. Een groot bijkomend voordeel aan deze rugtas is dat de logo's reflecterend zijn. Hierdoor ben je beter zichtbaar in het verkeer en veiliger voor anderen.


fastrider

Fastrider Shopper

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Best beoordeelde Fastrider fietstas
 • 23 liter tas
 • Hoogte: 16 cm, Breedte: 39 cm, Diepte: 37 cm
 • 929 gram in gewicht

Beste Fastrider fietstas

Verreweg de beste fiets rugtas van Fastrider is de Fastrider Shopper. Deze rugtas heeft een inhoud van 23 liter en is verkrijgbaar in zwarte kleur en grijze kleur. Deze goedkope fietstas beschikt over een handig voorvak met ritssluiting zodat je gemakkelijk bij je spullen kan komen. Deels is de tas gemaakt van gerecycled polyester en wordt daarom beschouwd als een duurzaam product. 

De fietsrugtas heeft Klickfix Vario Hooks. Deze haken zijn speciaal ontworpen om beter tussen kleine ruimte tussen de bagagedrager en de accu te passen. Je kan de fietstas dus makkelijk vastmaken aan de bagagedrager met haken en aan de voordrager met klittenband. Verder is de Fastrider Shopper voorzien van reflectie voor de zichtbaarheid en veiligheid. Een goedkopere optie van zo een hoge kwaliteit ga je niet snel ergens anders vinden.


Waterdichte fietstas

Dutch Mountains waterdichte enkele fietstas

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Best beoordeelde waterdichte fietstas
 • 28 liter waterdichte rugzak
 • 15 inch laptopvak
 • Hoogte: 46 cm, Breedte: 32 cm, Diepte: 16 cm
 • 1152 gram in gewicht

Beste Waterdichte fietstas

De Dutch Mountains waterdichte enkele fietstas is absoluut de waterdichte fietstas met de hoogste kwaliteit. De rugzak wordt beoordeeld als: 100% waterdicht, onverwoestbaar en super eenvoudig in gebruik. In de meest barre weersomstandigheden is deze waterdichte rugtas van Dutch Mountains jou beste vriend. Regen zal niet doordringen naar de binnenkant en de kans op schade is vrijwel 0 bij deze sterke fiets rugtas. 

Met het Quick Lock systeem klik je de fietstas binnen enkele seconde op de bagagedrager. Je hebt geen klemmen of ingewikkelde spanbanden nodig om de tas vast te maken. De rugtas heeft een rolltop sluiting, reflecterende punten, een losse schouderriem en beschikt over een 15 inch gewatteerd laptopvak. Er is geen waterdichte fiets rugzak die zo uitgebreid en van hoge kwaliteit is als deze van Dutch Mountains.


Hoe groot moet mijn fietstas enkel zijn? 

Fietstassen zijn er in verschillende afmetingen en volumes. Over het algemeen geldt dat een grotere rugzak een zwaarder gewicht en een hoger volume met zich mee brengt. Er zijn verschillende volume categorieën en die lichten wij uit:

10 - 20 liter tas

Fietstassen van 10 liter zijn erg klein en licht in gewicht. Voor lange fietstochten zijn deze tassen niet geschikt, maar voor je dagelijkse behoeften is een volume van 10 liter goed aan te raden. De fietstassen in dit formaat zijn namelijk makkelijk mee te nemen en zorgen zelden voor fysieke klachten door het lichte gewicht. Even snel de boodschappen opbergen in een je fietstas is gemakkelijk in een 10 tot 20 liter fietstas.

20 - 30 liter tas

De meest gebruikte fietstassen hebben een volume tussen de 20 en 30 liter. Deze fietstassen zijn van een gemiddeld formaat en je kan er genoeg in meenemen om iets meer te doen dan alleen je boodschappen. Je kan er namelijk ook je boeken, laptop en kleren in opbergen. De 20 tot 30 liter enkele fietstassen zijn de meest gangbare en comfortabele tassen. Wij raden je dan ook aan om een fiets rugtas te kopen van dit volume als jij de fietstas vaak gaat gebruiken.

30 liter of hoger tas

Hoger dan 30 liter raden wij niet aan voor een enkele fietstas. Hiervoor moet je overgaan tot een dubbele fietstas. Het gewicht wordt hierbij beter verdeeld, waardoor je geen moeite hebt met fietsen. Een dubbele fietstas raden wij aan als je een lange fietstocht, bijvoorbeeld een fiets vakantie, gaat maken waarbij je veel spullen meeneemt. 


Waar moet een fietsrugzak aan voldoen?

Een fietstas moet betrouwbaar en van goede kwaliteit zijn, zodat jij de tas de gehele levensduur optimaal kan gebruiken. Een fietstas beschikt over de volgende eigenschappen:

Veiligheid

Het allerbelangrijkste bij het kopen van een enkele fietstas is de veiligheid. Let bijvoorbeeld op de reflecterende delen en het kliksysteem bij het kopen van een veilige fietstas. Je voelt jezelf een stuk zekerder op de fiets bij veiligheid en ook anderen zullen profiteren als jij een veilige fietstas meedraagt. 

Inhoud 

Zoals eerder in dit artikel vermeld is het belangrijk om de juiste inhoud te kiezen. Gebruik je de fietstas vrijwel niet of alleen voor een kleine boodschap, dan is een enkele tas tussen de 10 en 20 liter geschikt. Gebruik je de tas regelmatig en draag je veel spullen met je mee? Dan kies je voor een fietstas enkel tussen de 20 en 30 liter. 

Gewicht 

De tas van de fiets mag nooit te zwaar zijn. Een te zwaar gewicht kan ertoe leiden dat het gewicht niet optimaal verdeeld wordt, waardoor jij persoonlijk fysieke klachten kan ondervinden. Om dit te voorkomen koop je een enkele fietstas die licht is in gewicht en neem je niet teveel zware spullen met je mee.

Model type

Er zijn verschillende modellen fietstassen. Ten eerste bepaal je of je een enkele fietstas of een dubbele fietstas nodig hebt. Vervolgens denk je na over het feit of je de fietstas ook als rugzak wilt gebruik of enkel als fietstas. Er zijn meerdere modellen en ieder model onderscheid zich. Denk voor de koop alvast na hoe jouw type fietstas eruit moet zien. 

Waterdichte fietstas kopen

In Nederland is het weer moeilijk te voorspellen. Er valt regelmatig neerslag en er kunnen op 1 dag 4 seizoenen tevoorschijn komen. Voor veel fietsers is het daarom handig om een waterdichte fiets tas te kopen. Zo blijven je spullen binnen droog en ben jij bestand tegen ieder weertype dat verschijnt. 


Welke fietstas merken worden vaak gedragen?

Er zijn honderden merken die enkele fiets tassen aanbieden voor fietsliefhebbers. Om jou fietstas merken aan te raden die betrouwbaar zijn, populair zijn onder eerdere consumenten en over een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding beschikken is door Besterugzak uitgebreid onderzoek gedaan.

Hierbij werd duidelijk dat het meest populaire merk Basil is. De fietstassen van Basil beschikken over verschillende functionaliteiten en zijn verkrijgbaar in meerdere modellen. In de laatste jaren zijn veel fietsliefhebbers overgestapt naar Basil fietstassen en deze hebben vrijwel allemaal positieve ervaringen met de tassen. Daaruit bleek dat Basil momenteel de beste enkele fiets tassen aanbiedt. 

Andere fietstas merken die positief beoordeeld werden door eerdere consumenten zijn: Vaude, New Looxs en Fastrider. Dit zijn allemaal merken die zich specialiseren in het ontwerpen van fietstassen. Ze hebben een grote naamsbekendheid onder fietsers en leveren betrouwbare kwaliteit af. 

Ben je bewust opzoek naar een enkele fiets tas van hoge kwaliteit en een betrouwbaar merk? Bovenstaande opties zullen jou gegarandeerd niet teleurstellen.


Veelgestelde vragen over enkele fiets tassen

Wat is de beste enkele fietstas?

De beste enkele fietstas is de Basil Boheme fietsschoudertas. Deze fietstas is ontworpen van hoge kwaliteit en kan je zowel over je schouder dragen als vastmaken aan je bagagedrager of voordrager.

Wat kost een enkele fietstas?

De prijs van een enkele fietstas ligt gemiddeld tussen de €40,- en €60,-. Voor luxere opties met uitgebreide functionaliteiten betaal je uiteraard meer. Voor goedkopere opties geldt dat ze over het algemeen van mindere kwaliteit zijn.


Vergelijkbare Artikelen

Over BesteRugzak.nl

BesteRugzak is een samenwerkingsverband van 4 experts op het gebied van rugzakken en backpacks voor allerlei soorten doeleinden. Alle 4 de experts hebben ruime ervaring in deze branche bij verschillende on- en offline winkelketens.

Waar BesteRugzak.nl zich mee onderscheidt, is het onafhankelijke advies. Er is geen enkele maatschap met merken, winkels of webshops, waardoor altijd de beste prijs gegarandeerd wordt. Het doel van deze website is om de bezoeker van goed en betrouwbaar advies te voorzien.

400+

Aantal rugzakken getest

600+

Consumenten beoordelingen
gecheckt

1000+

Aantal uur onderzoek