Beste Rugzak voor Hond

Welke honden rugzak moet ik kopen?

Een hond die zo hard als maar kan achter een weggegooide tennisbal aanrent, om het vervolgens weer bij je terug te brengen. Dit kan eindeloos doorgaan en je hond houdt er plezier in. Toch komt het ook wel eens voor dat je hond geen zin heeft om met je mee te gaan of dat het beestje iets mankeert. In dit geval is het handig om een honden rugzak bij de hand te hebben. Met een honden draagtas neem je eenvoudig je hond mee achterop de rug, zonder dat je hond zelf hoeft te lopen.

In dit artikel worden de beste honden rugzakken benoemd met daarbij alle informatie die je nodig hebt. Veel hondeneigenaren maken niet gebruik van het product, maar het heeft om eerlijk te zijn alleen maar voordelen.   

Kies de beste rugzak voor je hond

Bij het kopen van een rugzak voor je hond wil je natuurlijk wel de beste honden rugzak kopen. Dit betekent een draagtas van hoge kwaliteit, waar de hond comfortabel en veilig in zit en die niet zwaar aanvoelt voor de drager. Koop nooit een te zware rugzak. Naast het gewicht van de hond, is het lichamelijk niet goed als je rugzak ook nog eens zwaar aanvoelt. Hieronder zijn de beste rugzakken voor honden uitgelicht in de gewichtscategorie 5 tot en met 20 kilogram. 

Beste draagtas hond 5 kg

Draagtas hond 5 kg

Nobleza Draagbare Reistas

Draagtas hond 7 kg

Qualux Draagtas Hond


Beste rugzak hond 10 kg

Mangu Paws Hondentas

Mangu Paws Hondentas

Draagtas honden 10 kg

Luxe Honden Draagtas

Pets Hondenrugzak

ACE Pets Hondenrugzak


Beste rugzak hond 15 kg

Hondentas 12 kg

Cadoca Hondenrugzak 

Opvouwbare hondendraagtas

Opvouwbare Hondentas

Rugzak voor honden

Trixie Hondentas 12 KG


Beste rugzak hond 20 kg

Hondenbox 20 kg

Hondenbox Transportbox

Honden trolley

Honden Transport Trolley


Wat is een honden draagtas?

Een draagtas voor een hond is een specifiek voor honden ontworpen tas. De hond zit comfortabel en veilig in de draagtas, waardoor jij gemakkelijk het beestje kan vervoeren of dragen. Het is een ideale oplossing als de hond iets mankeert of een luie dag kent. Meestal wordt een honden tas alleen gebruikt voor kleine hondjes, aangezien grote honden te zwaar zijn om te dragen. Wij raden aan om maximaal een hond van 10-15 kilogram mee te dragen in je draagtas.

Voor grotere honden is het meer geschikt om een honden rugzak te kopen. Deze modellen zijn iets groter/breder en de hond zit comfortabeler. Aan te raden is om hier honden in mee te dragen van 15-25 kilogram. Eerder is al gewaarschuwd om niet honden mee te dragen die te zwaar zijn. Voor ons is 25 kilogram echt de max, ongeacht een rugzak/draagtas of trolley.

Honden draagtas

Waarom een rugzak voor een hond kopen?

Er zijn genoeg redenen te bedenken om een rugzak voor een hond te kopen. Waarom zo weinig baasjes overgaan tot het kopen van een honden rugzak verbaast ons dan ook. De belangrijkste redenen waarom jij een rugzak voor een hond zou kopen zijn:

  • Je hond is op leeftijd en heeft niet de energie om nog veel te lopen
  • Net na een operatie heeft de hond moeite met lopen, waardoor die af en toe gedragen moet worden
  • Je hond heeft een handicap of mist 1 van zijn pootjes.
  • Ontspanning is niet alleen voor mensen nodig, ook voor dieren. Gewoon een stuk wandelen met een hond in de rugzak kan voor de hond ook wel eens lekker zijn.

Hier worden een aantal voorbeelden genoemd om een honden rugzak te overwegen. Naast deze voorbeelden zijn er nog veel meer redenen om een honden rugzak of draagtas te kopen. 


Waar op letten bij het kopen van een rugzak voor honden?

Ook tussen rugzakken voor honden zit veel verschil in de kwaliteit. Sommige rugzakken zijn goedkoper en andere rugzakken hebben bijvoorbeeld weer meer functionaliteiten. Om zeker te zijn van een goede honden rugzak lichten we een aantal punten uit waar je op moet letten bij het kopen van een honden rugzak:

Afmetingen:

Het eerste waar je op moet letten zijn de afmetingen van de rugzak of draagtas. Past je hond helemaal niet in de rugzak, dan heb je eigenlijk niks aan het product. Meet je hond op in zittende houding in de lengte, breedte en hoogte. Vervolgens vergelijk je de metingen van je hond met de afmetingen van de rugzak. Zijn de afmetingen van de hond lager dan de rugzak, dan is de rugzak geschikt voor de hond om comfortabel in te zitten.

Draaggewicht:

Normaal gesproken varieert het draaggewicht van een honden rugzak tussen de 5 kg en 25 kg. Meestal zijn het kleinere honden die je meedraagt in een rugzak of draagtas. Daarom raden we aan om een rugzak te kopen tussen de 10 en 20 kilogram, afhankelijk ook weer van de mogelijke afmetingen van zowel de hond als de rugzak.

Prijs: 

Waar veel consumenten rekening mee houden is de prijs van een product, en dat is maar goed ook. Een betrouwbare en veilige honden rugzak hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Meestal betekent een duurdere optie wel een hogere kwaliteit, maar voor €30,- tot €40,- kan je een goede rugzak voor je hond kopen.

Draagtas hond / rugzak hond:

Ook moet je een keuze maken of je een draagtas voor je hond of een rugzak voor je hond wilt kopen. Het verschil is dat draagtassen meestal een lichter gewicht hebben en geschikt zijn voor kleinere, minder zware honden. Een rugzak is dan weer bedoeld voor grotere, redelijk zware honden. 


Veelgestelde vragen over een honden rugzak

Wat is de beste rugzak voor honden?

De beste rugzak voor honden is Pet Artist Reisbox. Deze reisbox met een geschikt gewicht van 15-20 kilogram biedt comfort, veiligheid en ontneemt druk. 

Wat kost een honden rugzak?

Een honden rugzak kost gemiddeld rond de €30,-. Om er zeker van te zijn dat je een goede kwaliteit rugzak koopt, raden we aan om niet goedkoper aan te schaffen dan €20,-. Hoe hoger de prijs, hoe beter de kwaliteit over het algemeen. 


Vergelijkbare Artikelen

Over BesteRugzak.nl

BesteRugzak is een samenwerkingsverband van 4 experts op het gebied van rugzakken en backpacks voor allerlei soorten doeleinden. Alle 4 de experts hebben ruime ervaring in deze branche bij verschillende on- en offline winkelketens.

Waar BesteRugzak.nl zich mee onderscheidt, is het onafhankelijke advies. Er is geen enkele maatschap met merken, winkels of webshops, waardoor altijd de beste prijs gegarandeerd wordt. Het doel van deze website is om de bezoeker van goed en betrouwbaar advies te voorzien.

600+

Aantal rugzakken getest

800+

Consumenten beoordelingen
gecheckt

1200+

Aantal uur onderzoek