Beste Kinder Rugzakken

Ieder kind heeft vroeg of laat een rugzak nodig! Er komt een tijd dat je kind naar school gaat, zich aan gaat sluiten bij een vereniging of met je mee gaat op vakantie. Het is dan ook handig als je kind zelf een rugtasje heeft om zijn of haar spulletjes met zich mee te dragen.

Kinderrugzakken zijn er in verschillende modellen, kleuren, prints en afmetingen. Vaak is een kind fan van iets of iemand en wilt die een rugzak die aansluit op de behoeftes. Een kinderbrein zit vol fantasieën en ideeën, en een hippe kinderrugzak sluit daar perfect op aan.

In dit artikel lichten wij de top 5 beste kinderrugzakken uit en geven we alle benodigde informatie over kinderrugzakken die jij nodig hebt bij de aankoop van een rugzak. Lees verder en kom alles te weten over kinderrugzakken!

Best geteste kinder schooltassen in 2021:

Hieronder hebben wij de top-5 best geteste kinderrugzakken van 2021 in beeld gebracht. De beoordeling is gedaan op basis van online review onderzoek en het toepassen van kennis uit eigen ervaring. De rugzakken zijn beoordeeld op de prijs-kwaliteit verhouding, de betrouwbaarheid, het functionele comfort, de gemiddelde levensduur en het ontwerp & design.

kinder rugzak 1

Milky Kiss Rainbows & Unicorns Kinderrugzak 

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Goedkope kinder rugzak
 • Dames kinder rugzak 
 • 6 liter rugzak
 • Hoogte: 33 cm, Breedte: 23 cm, Diepte: 12 cm
 • 250 gram in gewicht
dino kinderrugzak

Kidzroom Mini Kinder Rugzak

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Erg goed beoordeelde kinderrugzak
 • comfortabele rugzak 
 • 6,4 liter rugzak
 • Hoogte: 31 cm, Breedte: 23 cm, Diepte: 9 cm
 • 279 gram in gewicht
Beste dino rugzak

Skooter Backpacks Skooter PL Dino Wild One Rugzak 

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Goedkope kinderrugzak 
 • heren kinderrugzak
 • 6 liter rugzak
 • Hoogte: 33 cm, Breedte: 23 cm, Diepte: 12 cm
 • 250 gram in gewicht
Rugzak luipaardenprint

Kidzroom Backpacks Kidzroom Attitude Kinderrugzak 

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Roze kinderrugzak 
 • Luipaardenprint
 • 8,8 liter rugzak
 • Hoogte: 34 cm, Breedte: 26 cm, Diepte: 10 cm
 • 440 gram in gewicht
Dieren kinderrugzak

Skip Hop Zoo Kinderrugzak 10 liter  

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Dieren kinderrugzak 
 • Schooltas kind
 • 10 liter rugzak
 • 300 gram in gewicht


Wat is een kinderrugzak?

Er is een ontzettend groot aanbod aan rugzakken op de markt die ontworpen zijn voor allerlei verschillende doeleinden. Kinderen zijn een van de vele doelgroepen waar rugzakken voor ontworpen worden.

Een kinderrugzak onderscheid zich van andere rugzakken doordat ze vaak licht zijn in gewicht. Een kind is namelijk nog klein en kan niet zoveel zware spullen tillen. Daarom zijn de rugzakken vaak licht in gewicht en niet zo groot in volume.

Daarnaast zijn kinderzakken over het algemeen simpel ingericht met weinig opbergvakken. Het uiterlijk van een kinderrugzak is vaak met een print ontworpen, zodat het kind zich gelijk aangetrokken voelt tot de rugzak. Een dieren rugzak voor een kind of een rugzak met veel kleuren zijn voorbeelden van rugzakken waar een kind zicht tot aangetrokken voelt.

Het draagcomfort van een kinderrugzak is meestal vergelijkbaar met het draagcomfort van andere rugzakken. De rugzak bevat verstelbare schouderbanden en een geventileerd rugpaneel. Wij raden aan om meteen de rugzak optimaal af te stellen op het lichaam van je kind. Dit voorkomt fysieke klachten.

Beste kinder rugzak


Waar op letten bij het kopen van een kinderrugzak?

Voordat je een rugzak gaat kopen is het altijd belangrijk om jezelf in te lezen waar een goede rugzak aan moet voldoen. Dit geldt ook in het geval van een kinder rugzak. De volgende punten zijn belangrijk als jij een rugzak voor je kind wilt gaan kopen voor bijvoorbeeld school of andere uitjes:

Licht in gewicht: Het allerbelangrijkste waar je op moet letten bij het kopen van een kinder rugzak is dat de rugzak licht in is gewicht. Het lichaam van een kind is verre van ontwikkeld en er kunnen dan ook snel fysieke klachten ontstaan als hij of zij iets tilt dat te zwaar is. Koop zeker geen rugzak die van zichzelf al meer dan 500 gram weegt.

Volume: Het volume van een rugzak wilt zeggen: hoeveel ruimte is er in de rugzak om al je spullen in op te bergen. Vaak is het zo dat een rugzak met een hoog volume ook een grote rugzak is. Een kind moet niet een te grote rugzak op de rug meedragen. Daarom is het belangrijk dat je geen rugzak koopt die een te hoog volume heeft. Vaak is een kinderrugzak rond de 10 liter de ideale inhoud, afhankelijk van de leeftijd van het kind. Hier komen we verder in dit artikel nog op terug.

Draagcomfort: Een goed draagcomfort is een van de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kopen van iedere soort rugzak. Voor een kinderrugzak is het van belang dat de rugzak beschikt over verstelbare schouderbanden, zodat de rugzak optimaal af te stellen is op het lichaam van het kind. Verder draagt een ventilatiesysteem en een stevig rugpaneel bij aan een goed draagcomfort van een kinderrugzak.

Uiterlijk rugzak: Voor het kind zelf is het belangrijk dat hij of zij met een rugzak loopt waar ze blij van worden. Veel kinderen hebben een voorbeeld of een passie voor iets. Daar zijn ze dan ook idolaat van en het liefst hebben ze hier zo veel mogelijk spullen van. Koop dan ook altijd een rugzak met een print of uiterlijk waar het kind blij van wordt.

Bij jongens valt een dino kinderrugzak in de smaak en bij meiden een paarden/eenhoorn kinderrugzak.

Ook erg populair bij een kind is een rugzak met naam. Dit kan je bij verschillende winkels erop laten drukken.

Wat is het maximale gewicht dat een kind mag dragen in de rugzak?

Erg belangrijk om rekening mee te houden is het gewicht van de spullen die je kind in de tas mee moet dragen. Er wordt aangeraden om de rugzak te vullen met spullen die maximaal een gewicht bedragen van 10% van je eigen lichaamsgewicht.

Dat betekend dat een kind van 30 kilogram ongeveer 3 kilogram aan spullen in zijn tas kan meenemen.

Wat is de ideale inhoud en afmeting voor elke leeftijdscategorie?

Als we het over kinderen hebben is dat vaak tot en met ongeveer 12 jaar oud. Een kind van 2 jaar heeft natuurlijk een hele andere kinder rugzak nodig dan een kind van 12 jaar oud. Hieronder geven wij het ideale volume en de ideale afmeting aan per leeftijdscategorie:

Kinderen tot en met 4 jaar: Voor de jongste generatie kinderen wordt een inhoud van maximaal 6 liter aangeraden, met een afmeting van 28 centimeter. Een rugzak voor een kind van 4 jaar mag niet te zwaar zijn en daarom wordt een gewicht van maximaal 1 kilogram aan spullen aangeraden dat in de rugtas mag.

Kinderen van 5 tot en met 8 jaar: Dit zijn kinderen die alles gaan ontdekken. Ze gaan naar school toe en starten vaak met een sport. Een rugzak is dus bijna onvermijdelijk voor de kinderen. Het aangeraden volume voor de rugzak voor deze kinderen is tussen de 8 en 10 liter met een afmeting van ongeveer 38 centimeter. Het gewicht in de rugzak zal ongeveer tussen de 3 en 4 kilogram mogen zijn.

Kinderen van 9 tot en met 12 jaar: Dit is de oudste groep kinderen waar wij onderscheid in maken. Het lichaam van deze kinderen begint zich steeds meer te ontwikkelen en de kinderen krijgen meer kracht. Het volume voor de rugzak dat wij aanraden voor deze doelgroep is rond de 15 liter met een afmeting van zo een 50 centimeter. Het gewicht dat deze kinderen kunnen dragen ligt op ongeveer 6 kilogram.

Zit jouw gewenste kinderrugzak hier niet tussen? Bekijk hier alle kinderrugzakken van onze partners: