Beste rugzak voor een kind van 4 jaar

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Beste rugzak voor een kind van 4 jaar

Een kind van 4 jaar oud begint aan zijn of haar avontuur op de basisschool. Dit kan een spannende tijd zijn, omdat het kind niet meer hele dagen met zijn familie is en daar een tijdje aan moet wennen. Het belangrijkste is dat een kind die net naar school toe gaat zich thuis voelt. Een kind moet goed in zijn vel zitten en dat kan alleen door de juiste voorbereidingen,

Een kleuter rugtas kan het kind helpen om zijn begintijd te verbeteren. Dat komt omdat kleuter rugzakken vaak prints bevatten waar kinderen idolaat van zijn of zich stoer mee voelen. De rugzak mag natuurlijk niet te zwaar zijn en moet aan bepaalde eisen voldoen voor een kind van 4 jaar. 

De beste rugzakken voor een kind van 4 jaar die begint aan de schoolperiode worden in dit artikel uitgelicht. Daarnaast wordt uitgebreid besproken wat jij als ouder moet weten bij het kopen van een kleuter rugzak.

Meest populaire jongens rugtassen onder kinderen 

Kleuterrugzak olifant

Rugtas Olifant

€24,95

Rugzak kind 4 jaar

Brown Dino

€39,99

Vos

Rugzak Vos

€23,50


Meest populaire meisjes rugtassen onder kinderen

Meiden rugzak kind 4 jaar

Unicorn rugzak

€24,95

Boekentas

Eenhorn boekentas

€39,90

Kleuter rugtas

Meisjes rugzak

€32,99

Hoeveel liter mag een rugzak zijn voor een 4 jarig kind?

Een kind van 4 jaar oud begint zichzelf zowel geestelijk als fysiek te ontwikkelen van peuter tot kleuter. Het is dus belangrijk dat je rekening houdt met deze groei bij het kopen van een rugzak. Een lichaam dat op zo een jonge leeftijd in ontwikkeling is mag geen fysieke problemen ondervinden. Daarom is het belangrijk dat je geen rugzak koopt voor je kind van 4 jaar oud die te zwaar is. 

Een geschikt volume rugzak voor een kleuter is tussen de 5 en 10 liter en onder de 500 gram. Daarnaast moet je kind ook niet teveel gewicht met zich meedragen. Gelukkig nemen kleuters vrij weinig spullen mee naar school. Eten en drinken moet dus genoeg zijn om in de rugzak te stoppen. 

Als je een te zware rugzak meegeeft aan een kleuter kan dit negatieve gevolgen hebben voor de lichamelijke groei. Fysieke problemen op jonge leeftijd kunnen namelijk schadelijk zijn voor de verdere groei. 

Waar moet een rugzak voor een kleuter aan voldoen?

Zoals eerder gezegd mag een kleuter rugtas niet te zwaar zijn en niet een te hoog volume bevatten. Naast deze 2 belangrijke punten zijn er nog enkele punten waar je op moet letten voordat je een rugzak koopt voor je kind:

  • Design: Een rugzak voor een kind van 4 jaar oud moet overeenkomen met zijn of haar verlangens. Jonge kinderen hebben idolen of zijn ergens extreem fan van. Het voelt dan ook heel stoer om met een print design achter op je rug te lopen van datgene waar je fan van bent. Voor een kind is dit erg belangrijk
  • Draagcomfort: Het draagcomfort van een rugtas staat in verband met de fysieke gesteldheid van de drager. Is het draagcomfort optimaal, dan zal de drager geen lichamelijke problemen ondervinden. Een goed draagcomfort bestaat uit verstelbare schouderbanden, een rugpand en stevig materiaal. Voor kinderen is dit een extra belangrijk punt om op te letten.
  • Ventilatie: Geen extreem belangrijk punt maar ook niet een geheel onbelangrijk punt is een ventilatiesysteem in de rugzak. Niet alle kinder rugzakken beschikken over een ventilatiesysteem en dat is helemaal niet erg. Het is alleen een bijkomend voordeel, aangezien een ventilatiesysteem zorgt voor luchtstroom tussen de rugzak en het kind dat de rugzak draagt.

Veelgestelde vragen over rugzakken voor kleuters

Waar moet een kleuter rugzak aan voldoen?

Een kleuter rugzak moet aan enkele eisen voldoen, namelijk: onder de 500 gram wegen, een volume bevatten van tussen de 5 en 10 liter en een goed draagcomfort hebben.

Kan mijn kind van 4 jaar een rugzak dragen?

Een kind van 4 jaar oud kan zeker een rugzak dragen. De rugtas moet alleen niet te zwaar zijn. Op Besterugzak.nl vind je geschikte rugzakken voor kinderen van 4 jaar. Deze zijn speciaal ontworpen voor kinderen die naar de basisschool gaan.