Beste Backpacks

Het is momenteel voor veel mensen een droom die nog even op zich laten wachten of misschien juist wel nu aan het uitkomen is. Een grote rondreis over de wereld maken met een rugzak op je schouders. Avonturen beleven, nieuwe vrienden maken en de mooiste plekken op aarde bezoeken. De beste vriend die jij nodig hebt om dit te kunnen waarmaken is een backpack. Een backpack is een grote rugzak die veel inhoud kan opslaan. Koop een backpack op maat met voldoende inhoud en ruimte en trek erop uit. De beste backpacks hebben wij van Besterugzak.nl voor jou op een rijtje gezet.

Onze top-5 best geteste Backpacks

travel backpack

1e optie

Fjallraven Abisko 65 Backpack Unisex

Hieronder de belangrijkste specificaties van de backpack. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Best beoordeelde backpack 
 • Meest gekochte Fjallraven backpack
 • 65 liter backpack inclusief regenhoes
 • Hoogte: 75 cm, Breedte: 35 cm
 • 3 kilogram in gewicht 

travel backpack

2e optie

Osprey Aether AG 60l heren backpack large - Neptune Blue

Hieronder de belangrijkste specificaties van de backpack. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Best beoordeelde Osprey backpack 
 • 60 liter backpack, meest gekochte backpack volume
 • Hoogte: 83 cm, Breedte: 33 cm
 • 2,3 kilogram in gewicht

best backpack

3e optie

Nomad Batura 70L Phantom

Hieronder de belangrijkste specificaties van de backpack. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Best beoordeelde Nomad backpack 
 • 70 liter backpack
 • Hoogte: 70 cm, Breedte: 36 cm
 • 1,77 kilogram in gewicht

best backpack

4e optie

Nomad Batura 55L Phantom

Hieronder de belangrijkste specificaties van de backpack. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.


 • Meest gekochte Nomad backpack
 • 55 liter backpack
 • Hoogte: 63 cm, Breedte: 35 cm, Diepte: 23 cm
 • 1,65 kilogram in gewicht

beste backpack

5e optie

Lowe Alpine Cerro Torre 65:85

Hieronder de belangrijkste specificaties van de backpack. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.


 • Meest gekochte backpack van Lowe Alpine
 • 65 liter backpack
 • Hoogte: 84 cm, Breedte: 46 cm, Diepte: 37 cm
 • 2,9 kilogram in gewicht

Hoe zijn wij tot deze top-5 gekomen?

Ben jij op zoek naar een backpack die jou ondersteund bij het maken van een onvergetelijk reis? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste backpacks en daaruit een top 5 opgemaakt. Dit zijn backpacks in verschillende volume categorieën. Er is onderzoek gedaan op 5 onderdelen: betrouwbaarheid van merken, het functionele comfort, prijs kwaliteitverhouding, gemiddelde levensduur en ontwerp & design.

- Betrouwbaarheid -
- Het functionele comfort - 
- Prijs/kwaliteit verhouding -
- Gemiddelde levensduur - 
 - Ontwerp & design -

Naast onze kennis en ervaring in de rugzakken wereld, is er ook onderzoek gedaan en hebben wij meer dan 250 consumentenreviews vergeleken. Waarom en welke backpack het best bij jou past, ontdek je in dit artikel. Een goede backpack om mee te reizen koop je voor de beste prijs via BesteRugzak.nl. 


Nog steeds niet de Backpack gevonden waar jij naar opzoek bent? Bol.com heeft ook een lijst met beste Backpacks opgesteld! 

Waarom kiezen voor een backpack?

Heb jij altijd al in gedachte gehad om voor langere tijd op reis te gaan en de wereld te gaan ontdekken? Er zijn ongelofelijk veel mooie plekken op aarde en het kost tijd om deze allemaal te bezoeken.

Ben jij die reisliefhebber die op het internet alle mooie verhalen leest over backpackers die de wereld rondreizen, en heb jij zelf het gevoel dat jij dit avontuur ook aan zou willen gaan? Dan zal een travel backpack jouw beste vriend zijn die altijd van pas komt.

Het belangrijkste bij het kopen van een goede backpack is dat de rugzak voldoende draagcomfort biedt, genoeg ruimte heeft om spullen in op te bergen en dat het gewicht niet te zwaar is. Als de backpack niet over deze punten voldoet dan kan dat leiden tot fysieke klachten.

Backpacks zijn er in allerlei kleuren, volumes en afmetingen. Een backpacker draagt de reis rugzak het liefst zoveel mogelijk met zich mee, en neemt daarbij ook zoveel mogelijk spullen mee.

Zorg er dus voor dat jij de geschikte backpack uitkiest die het beste bij jou past. De backpack moet aan jouw persoonlijke eisen voldoen, en daar willen wij bij BesteRugzak graag bij helpen.

Ook is een backpack geschikt voor outdoor sporters. Sporters die lange afstanden overleggen of veel materiaal nodig hebben kiezen vaak voor een backpack, omdat deze genoeg ruimte biedt. Denk hierbij aan sporten als: klimmers, snowboarders/skiërs en wandelaars. 

Enkele merken die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van backpacks zijn: North Face, Lowe Alpine, Osprey, Thule, Gregory en Fjallraven.


Waar moet je op letten bij het kopen van een backpack?

Klap uit voor meer informatie

Gebruik

Bij een backpack kopen is het altijd belangrijk om te bedenken waarvoor jij de backpack gaat gebruiken.

Als jij de backpack iedere dag nodig hebt, dan zal je geïnteresseerd zijn in een backpack die veel ruimte biedt en over meerdere opbergvakken beschikt.

Als jij de backpack niet zo heel vaak gaat gebruiken, dan zal een kleinere backpack comfortabeler zijn.

Bij het gebruik voor een sportactiviteit is het van belang dat de backpack ingericht is voor de betreffende sport. Hierdoor kan jij al je materialen meenemen en zullen fysieke klachten voorkomen worden.

Draagcomfort

Een goed draagcomfort is een belangrijk punt voor iedere rugzak en vooral voor backpacks.

Een backpack beschikt over het algemeen over een grotere inhoud dan een alledaagse rugzak. Hierdoor is een backpack vaak zwaarder in gewicht. Daarom is een goed draagcomfort belangrijk.

Een goed draagcomfort betekent dat de backpack is voorzien van verstelbare schouderbanden en borstbanden, een heupgordel, en een ondersteunend frame aan de achterkant.

Ventilatie

Een goede backpack beschikt over een goede ventilatie. Een geventileerde rugzak zorgt voor de doorstroom van het lucht tussen de rugzak en de drager. 

Bij het maken van een trekkingstocht of het uitvoeren van een outdoor sport is een goed werkend ventilatiesysteem essentieel.

Gewicht

Het gewicht van een backpack is relatief zwaar in vergelijking met andere rugzakken. Het gewicht van een geschikte backpack moet niet meer zijn dan 20 tot 25% van je eigen lichaamsgewicht.

Een te zwaar gewicht van de backpack kan leiden tot fysieke klachten.

Bij een backpack kopen moet je dus altijd rekening houden dat de backpack niet te zwaar is in gewicht.

Wij raden aan om een wat lichtere backpack te kopen die beschikt over een goed draagcomfort.

Volume

Backpacks zijn er in verschillende afmetingen en volumes. Het volume van een backpack wordt uitgedrukt in liters en geeft de grootte van jouw reis rugzak aan.

Een backpack rond de 40 liter wordt gezien als kleine backpack en is populair onder wandelaars en fietsers.

Een backpack 60 liter is de meest gekochte backpack onder reizigers. Het is de ideale inhoud voor reizigers die een mooie reis in gedachte hebben en voornamelijk van hostel naar hostel trekken.

Backpacks boven de 60 liter zijn interessant voor reizigers die meerdere maanden op reis zijn, voor reizigers die lange expedities (trekkingstochten) uitvoeren en voor reizen door koude gebieden


Hoe groot moet mijn backpack zijn?

Hoe groot de beste backpack moet zijn is verschillend per persoon. Backpacks worden in een brede volume categorie aangeboden, die ongeveer loopt van backpacks van 40 liter tot en met 100 liter. Voor iedere activiteit en iedere persoon is een andere inhoud geschikt.

De kleinere backpacks van 40 tot 60 liter zijn vooral geschikt voor wandelaars, fietsers en backpackers die van hostel naar hostel reizen. Deze doelgroepen hebben niet de hele dag hun backpack op de rug en daarom is een kleinere backpack met een comfortabel draagcomfort ideaal.

Backpacks boven de 60 liter zijn vaak bedoeld voor reizigers die dagelijks met hun backpack onderweg zijn en daarbij zoveel mogelijk spullen willen meenemen. Dit kunnen bijvoorbeeld: kampeerders, outdoor sporters of reizigers die een grote rondreis maken.

Over het algemeen staat een hoger volume in verband met een zwaarder gewicht van de backpack. Een goede backpack mag ongeveer 25% van je eigen lichaamsgewicht zijn. Als jij een wat kleiner persoon bent is het aan te raden om een lichtere backpack te kopen die niet groter is dan 60 of 70 liter. Ook voor vrouwen raden wij de inhoud van 60 tot 70 liter maximaal aan. Indien jij een wat zwaarder gewicht hebt en een grote reis wilt maken, dan kan je ook kiezen voor backpack 70l of meer.Veelgestelde vragen over Backpacks

Hoeveel liter moet mijn backpack zijn?

Een exact juiste inhoud van een backpack bestaat niet. Hoeveel liter jouw backpack moet zijn hangt af van een aantal factoren, zoals: waar ga je de backpack voor gebruiken, wat is jouw lichaamsgewicht en hoe vaak ga je de backpack gebruiken?

Over het algemeen is een backpack rond de 40 liter populair onder wandelaars en fietsers, een backpack van 60 liter populair onder reizigers die van hostel naar hostel reizen en backpacks hoger dan 60 liter geschikt voor reizigers naar koude gebieden of reizigers die grote trekkingstochten willen maken.

Hoe zijn de beste backpacks beoordeeld?

De backpacks zijn op 5 onderdelen getest en beoordeeld: de betrouwbaarheid van merken, het functionele comfort, de prijs, de kwaliteit verhouding, de gemiddelde levensduur en het ontwerp & design.

Naast onze eigen kennis en ervaring met rugzakken, hebben wij ook meer dan 250 consumentenreviews onderzocht op Bol.com, Coolblue, Travelbags en Bever. Wil je weten wat de uitslag is van de vergelijkingstest? Klik dan hier.

Wat is de levertijd van een backpack?

Als consument wil je weten hoelang het duurt voordat jouw bestelde product bij jou thuis wordt afgeleverd. Als je backpack koopt via BesteRugzak.nl, duurt het over het algemeen 1 á 2 werkdagen voordat jij jouw gekochte backpack in huis hebt.

Wat is de backpack Sale?

Bij een backpack kopen is het altijd handig om te kijken of er geschikte backpacks in de uitverkoop worden aangeboden. Sommige mensen zijn op zoek naar een goedkope rugzak. In de Sale worden regelmatig hoge kwaliteit rugzakken voor een voordelige prijs aangeboden.

Bekijk hier of er voor jou een goede backpack in de Sale wordt aangeboden.


Over BesteRugzak.nl

BesteRugzak is een samenwerkingsverband van 4 experts op het gebied van rugzakken en backpacks voor allerlei soorten doeleinden. Alle 4 de experts hebben ruime ervaring in deze branche bij verschillende on- en offline winkelketens.

Waar BesteRugzak.nl zich mee onderscheidt, is het onafhankelijke advies. Er is geen enkele maatschap met merken, winkels of webshops, waardoor altijd de beste prijs gegarandeerd wordt. Het doel van deze website is om de bezoeker van goed en betrouwbaar advies te voorzien.

120+

Aantal rugzakken getest

250+

Consumenten beoordelingen
gecheckt

200+

Aantal uur onderzoek