Eilandhoppen: Welke tas neem je mee?

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Eilandhoppen: Welke tas neem je mee?

Je hebt geboekt en hebt ongelofelijk veel zin in je reis. Een rondreis waarbij je eiland na eiland gaat ontdekken staat op de planning. Natuurlijk begint de voorpret voor zo’n reis al bij het inpakken. Maar waar ga jij al je broeken, toiletspullen en t-shirts in doen? Het vinden van de juiste tas bij jouw reis is misschien wel één van de belangrijkste voorbereidingen die je
kunt treffen. Gelukkig kunnen wij je er alles over vertellen:

Azoren eilandhoppen

Wat kun je verwachten tijdens het eilandhoppen?

Wanneer je op vakantie gaat naar een eilandengroep kun je diversiteit verwachten. Ook al liggen de eilanden nog zo dicht bij elkaar, ieder eiland heeft haar eigen karakter, natuur en gebruiken. Eilandhoppen is dan ook dé manier om een eilandengroep echt te leren kennen. Tijdens het eilandhoppen reis je van het ene eiland naar het volgende en combineer je eigenlijk meerdere vakanties in één. Denk bijvoorbeeld aan een vakantie waarbij je kunt genieten van maagdelijke stranden op het ene eiland en wilde groene valleien op het andere. Het eilandhoppen zelf doe je met binnenlandse vluchten of met veerboten die tussen de eilanden varen. Omdat je tijdens zo’n vakantie veel aan het reizen bent en zelfs verschillende weersomstandigheden en klimaten kunt verwachten, is het belangrijk om de juiste tas mee te nemen.


Eilandhoppen met een reisrugzak


Bij een langere reis denken veel mensen direct aan een koffer. De harde case beschermt je spullen, je pakt ze snel in en uit en meestal hebben ze wieltjes waardoor je ze rond kunt rollen. Echter, welke tas geschikt is voor jou hangt af van de soort vakantie die je hebt gepland. Blijf je op één plek dan is een koffer perfect. Maar tijdens het eilandhoppen zal je je veel verplaatsen, en lang niet altijd over asfalt en vlakke wegen. In dat geval kun je vaak beter gaan voor een reisrugzak. Tijdens het eilandhoppen ben je continu on the go. Of je nou op de veerboot stapt of met een binnenlandse vlucht doorreist naar het volgende eiland. Het is dan handig om alles gemakkelijk bij je te kunnen dragen. Zo blijf jij flexibel en hou je je handen vrij voor je tickets en paspoort.


Reis rugzakken zijn er in alle kleuren, volumes en afmetingen. Er is dus een geschikte rugzak voor elke soort reis te vinden. Het belangrijkste bij het kopen van een goede reisrugzak is dat de rugzak voldoende draagcomfort biedt, genoeg ruimte heeft voor al je spullen en dat het gewicht niet te zwaar is. Voor een drieweekse eilandhop reis raden wij bijvoorbeeld een lichtgewicht reisrugzak van 40 tot 60 liter aan. Ga je korter, dan is een kleinere rugzak natuurlijk ook een optie.

Op zoek naar een plek om jouw reisrugzak uit te proberen? Ga bijvoorbeeld op Kaapverdie vakantie met Voja Travel en ontdek de 9 tropische Kaapverdische eilanden. Of ga voor wilde natuur en vulkanische activiteiten tijdens een Azoren vakantie.


Onze top 3 best geteste reisrugzakken

Travelmore XL

TravelMore XL

 • 36 Liter reisrugzak
 • 1 tot 2 weken eilandhop
 • 48 X 35 X 20 centimeter
Eilandhop rugzak

Nomad Batura

 • 55 Liter reisrugzak
 • 3 en meer weken reisrugzak
 • 63 X 35 X 23 centimeter
Backpack nomad

Nomad Voyager

 • 60 Liter reisrugzak
 • 3 en meer weken reisrugzak
 • 80 X 34 X 20 centimeter

Welke keuze je ook maakt, wij raden je aan om ook een kleine dagrugzak mee te nemen tijdens het eilandhoppen. Vooral voor de actieveling is dit een must: tijdens het wandelen of op excursie, maar ook voor liefhebbers van cultuur is het fijn om een kleine tas bij de hand te hebben wanneer je de stad in gaat.

Met de juiste reisrugzak ga jij goed voorbereid op reis zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een logge koffer. Geen gedoe en het reizen zelf zal een makkie zijn. Zo heb jij alle tijd en ruimte om je volledig op je reiservaring te focussen. Echt genieten dus.