Beste Anti Zweet Rugzakken

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Beste Anti Zweet Rugzakken

Welke anti zweet rugzak met rugventilatie?

Niets is zo vervelend als een bezweten rug na een sportieve activiteit met een rugzak achterop. Voor veel activiteiten neem je een rugzak mee, denk aan: fietsen en wandelen, maar ook naar school of werk dragen veel mensen een rugtas met zich mee. Heb je vaak last van zweet, maar neem je dagelijks een rugtas mee? Dan is een anti zweet rugzak een goede optie om te overwegen. Deze rugzakken hebben een rugventilatie waardoor er lucht blijft stromen tussen de drager en de tas. 

In dit artikel worden de beste en meest verkochte anti zweet rugzakken uitgelicht per doeleinden. Een backpack heeft namelijk andere eigenschappen als een schoolrugzakken. Daarom willen wij per doelgroep de beste anti zweet rugzak voorleggen.  

Kies de beste rugzak met ventilatiesysteem

Om de beste anti zweet rugzak uit te kiezen hebben we onderscheid gemaakt in doeleinden. Per doeleinde is een top-3 samengesteld met rugzakken met ventilatiesysteem die jouw rug koel houden bij het dragen van een rugzak. De beoordelingen zijn gedaan op basis van consumentenreviews en eigen ervaringen. Zo konden wij tot een betrouwbaar advies komen. 

Beste anti zweet schoolrugzak

Eastpak tutor

Eastpak Tutor 39 liter

Thule rugzak

Thule Paramount 27 liter

Anti zweet rugzak northface

North Face Connector 27 liter


Beste backpack met ventilatie

Nomad batura

Nomad Batura 55 liter

Backpack met rugventilatie

Highlander Ben Nevis 25 liter


Beste anti zweet dagrugzak voor wandelaars

anti zweet rugzak wandelen

Osprey Hikelite 18 liter

Vaude wizard

Vaude Wizard 22 liter

Lowe alpine airzone

Lowe Aline Airzone 22 liter


Beste fietsrugzak met rugventilatie

anti zweet fietsrugzak

Dutch Mountains 28 liter

New Looxs tas

New Looxs Varo 22 liter

fietstas met ventilatie

Ortlieb Roller City 40 liter

Waarom een anti zweet rugzak kopen?

Een anti zweet rugzak kopen is de juiste keuze, omdat iedereen namelijk wel eens zweet. Zeker als jij vroeg in de ochtend naar school of werk toegaat en je komt aan met een bezweten rug, voelt dat niet fijn aan. Je moet dan nog de hele dag actief zijn en begint de dag met een natte rug.

Een rugzak met rugventilatie zorgt voor constante luchtstroom tussen de rugzak en de drager. Hierdoor zal jij minder snel zweten en behoud je ook meer energie. Je raakt niet zo snel vermoeid en komt de dag fit door. Om er zeker van te zijn dat de rugzak over rugventilatie beschikt bekijk je het rugpaneel. Als hier kleine ronde (of een andere vorm) gaatjes inzitten, dan betekend dat de rugzak over een ventilatiesysteem beschikt in het rugpaneel.

Verschillende soorten rugventilaties 

Er zijn verschillende soorten rugventilaties in rugzakken. Hieronder worden de 3 meest voorkomende uitgelicht: 

  • Mesh-rugventilatie: Dit materiaal zorgt ervoor dat het vocht wordt weggetrokken. Mesh wordt gemaakt van polyester of nylon en is een stof die zeer luchtdoorlatend is. Het is de meest voorkomende stof in rugzakken om rugventilatie aan te kunnen tonen.
  • Ventilatienet: Met een ventilatienet draag jij de rugzak letterlijk niet op de rug. Het komt niet heel erg vaak voor dat een ventilatienet ingebouwd is in een rugzak, maar het zorgt er wel gegarandeerd voor dat jij niet gaat zweten. 
  • Ventilerend rugpand: Tenslotte is er nog een ventilerend rugpand om je rug verkoeld te houden. Het voordeel hiervan is dat de tas luchtig blijft en weinig tot geen vocht doorgeeft. Het nadeel is dat de rugtas wat naar achter toet trekt, waardoor je vaak de tas moet ophalen.

Veelgestelde vragen over en rugzak met ventilerend rugpand

Wat is de beste enkele anti zweet rugzak?

De beste anti zweet rugzakken zijn ingebouwd met een ventilatiesysteem. Dit kan in de vorm van een mesh-ventilatiesysteem, ventilatienet of ventileren rugpand. 

Wat kost een anti zweet rugzak?

De prijs voor een anti zweet rugzak met ventilatiesysteem verschilt enorm. Schoolrugzakken met een ventilatiesysteem zijn over het algemeen bijvoorbeeld goedkoper dan backpacks met een ventilatiesysteem. Gemiddeld kost een goede rugtas anti zweet minimaal €40,-


Vergelijkbare Artikelen

Over BesteRugzak.nl

BesteRugzak is een samenwerkingsverband van 4 experts op het gebied van rugzakken en backpacks voor allerlei soorten doeleinden. Alle 4 de experts hebben ruime ervaring in deze branche bij verschillende on- en offline winkelketens.

Waar BesteRugzak.nl zich mee onderscheidt, is het onafhankelijke advies. Er is geen enkele maatschap met merken, winkels of webshops, waardoor altijd de beste prijs gegarandeerd wordt. Het doel van deze website is om de bezoeker van goed en betrouwbaar advies te voorzien.

400+

Aantal rugzakken getest

600+

Consumenten beoordelingen
gecheckt

800+

Aantal uur onderzoek