Beste Rugzak met Wieltjes

Welke rugzak met wieltjes kies je?

Het kan erg zwaar zijn om een volle rugzak een hele dag mee te dragen op je rug. Als je dit te vaak doet kan het op den duur leiden tot fysieke klachten. Het menselijk lichaam kan niet voor te lange tijd teveel gewicht met zich meetillen. De klachten zullen in dit geval voornamelijk in de rug en nek optreden. Om per direct van dit probleem af te komen schaf jij een rugzak met wieltjes aan. 

Een rugzak met wieltjes maakt het meebrengen van veel gewicht in de rugzak een stuk gemakkelijker. Als het lichamelijk even te zwaar wordt om de rugtas te dragen kies je ervoor om de tas op de grond te zetten en mee te rollen met de wieltjes. Vooral onder reizigers is de rugzak met wieltjes erg populair. Backpackers leggen vaak lange afstanden af met veel gewicht in de tas. Een wieltjes rugtas maakt het zulke backpackers een stuk makkelijker. 

In dit artikel worden de beste rugzakken met wieltjes uitgelicht. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen de goedkope rugzaktrolleys, de meest populaire opties onder backpackers en laptoptassen met wielen.

Koffer rugzak

Wat zijn de beste rugzakken met wieltjes?

Er is een groot aanbod aan rugzaktrolleys en dat maakt de keuze voor een klant er vaak niet makkelijker op. Hoe weet jij welke wieltjes rugzak het beste bij jou past en over welke functionaliteiten deze tas beschikt zonder dat je ervaring ermee hebt? Hieronder zijn een aantal soorten rugzakken met wieltjes van de meest betrouwbare merken uitgelicht. Uit eerder consumenten onderzoek onder belanghebbenden en eigen ervaringen bleek dat deze rugzakken als beste beoordeeld werden:

Beste goedkope rugzak met wieltjes

Goedkope rugzak met wielen

Runaway Trolley 34 liter

€39,95

Norlander

Norlander Explorer 34 liter

€40,95

Enrico benetti

Enrico Benetti Barbados 43 liter

€49,95


Beste backpacktrolley voor reizigers

Reistrolley

Enrico Benetti Trolley

€69,95

Dure rugzak met wielen

Thule Covert

€229

Swiss Peak

Swiss Peak

€77,49


Beste laptoptas op wielen

Laptoptas op wielen

Samsonite Guardit 15.6 inch

€94,50

Rugzak op wielen

Samsonite Guardit 17.3 inch

€99,99

Titan Bremen

Titan Bremen 32 liter

€43,99


Hoe groot moet mijn rugzaktrolley zijn? 

Het grote voordeel aan een rugzaktrolley is dat jij zelf bepaald hoe je deze mee wilt dragen. Is de ondergrond niet geschikt dan kan je een rugzaktrolley gemakkelijk op je schouders dragen. Voel jij je een keer niet zo fit, dan kan je de rugzaktrolley meerollen over de grond. Een belangrijke vraag waar jij wel op moet letten voordat je een rugzak met wieltjes koopt: "Hoe groot moet mijn rugzaktrolley zijn?" 

Deze vraagt hangt af voor welk doeleinde de rugzak bedoeld is. We benadrukken hier bovenstaande opties en welke grootte het meest geschikt is hiervoor.

Backpacktrolley

Backpackers hebben over het algemeen veel spullen met zich mee en daarom ook een grote reisrugzak. Dat betekend dat de inhoud ook hoger is. Wij raden backpackers aan om een rugzak op wielen te kopen tussen de 30 en 60 liter. Deze rugzakken zijn niet heel erg zwaar in gewicht en er passen voldoende spullen in om op gewenste manier rond te reizen. 

Laptoptas op wielen

Je laptoptas neem je overal mee naartoe, maar daar leg je geen grote afstand mee af. Daarnaast stop je geen kleren of boodschappen bij de laptop. Een laptoptas op wielen is vaak bedoeld voor puur en alleen de laptop. Wij raden aan om een laptoptas op wieltjes te kopen met een volume van 10 tot 20 liter, met daarbij een apart laptopvak.

Wieltjes rugzak voor dagelijks gebruik

Je ziet het niet vaak voorkomen, maar er zijn wel degelijk mensen die een wieltjes rugzak gebruiken voor dagelijkse activiteiten. Dit zijn vaak mensen die fysieke klachten ondervinden en geen zwaar gewicht mogen tillen. Voor deze mensen is een rugzak op wieltjes een handig hulpmiddel. Wij raden deze mensen aan om een rugzak te kopen tussen de 20 en 30 liter. Hier passen al jouw boodschappen in met daarbij extra gewenste spullen. 


Waar moet een rugzak met wieltjes aan voldoen?

Een goede rugzak met wieltjes moet aan bepaalde eigenschappen voldoen. Voordat je overgaat tot het kopen van een rugzaktrolley, zijn hieronder enkele punten opgesomd waar een goede wieltjes rugzak aan voldoet: 

  • Een optimaal draagcomfort met verstelbare schouderbanden en borstbanden
  • Stevige wieltjes die de rugzak in balans houdt en die niet snel slijten
  • Formaat van de rugzak, kies de juiste inhoud voor het betreffende doeleinde
  • De rugzak moet van zichzelf licht in gewicht zijn
  • Een stevig handvat bevatten die grip in de hand houdt 
  • Meerdere overzichtelijke opbergvakken hebben die makkelijk open te maken zijn 

Welke merken bieden wieltjes rugzakken aan? 

Aantal bekende rugzak aanbieders hebben zich in de loop der jaren ontwikkeld tot specialist in het ontwerpen en aanbieden van rugzakken met wielen. De meest bekende van deze aanbieders zijn Samsonite en Enrico Benetti. Dit zijn twee grote merken die al jarenlang marktleiders zijn en iedere jaar met vernieuwde en verbeterde modellen komen.

Samsonite staat bekend om het ontwerpen en produceren van laptoptassen. Zij zijn dan ook koploper in het aanbieden van laptoptassen met wielen. Enrico Benetti is een merk dat zich focust op het aanbieden van rugzakken voor dagelijks gebruik en reizen. De rugzaktrolleys die zij ontwerpen zijn dus voornamelijk bedoeld voor backpackers. 

Samsonite en Enrico Benetti zijn dus betrouwbare merken in het aanbieden van wieltjes rugzakken. Dat wil niet zeggen dat kleinere merken slechtere kwaliteit leveren. Er zijn genoeg merken die ook hoge kwaliteit rugzakken met wielen aanbieden, zoals: Norlander en Swiss Peak. 


Veelgestelde vragen over rugzak met wieltjes

Wat is de beste rugzak met wieltjes?

De beste rugzak met wieltjes zijn de laptoptassen met wielen van Samsonite GuardIt.

Wat kost een rugzak met wieltjes?

De prijs van een rugzak met wieltjes is gemiddeld tussen de €40,- en €100,- met enkele uitschieters naar boven toe. Deze rugzakken zijn van uitzonderlijke kwaliteit met uitgebreide functionaliteiten.


Vergelijkbare Artikelen

Over BesteRugzak.nl

BesteRugzak is een samenwerkingsverband van 4 experts op het gebied van rugzakken en backpacks voor allerlei soorten doeleinden. Alle 4 de experts hebben ruime ervaring in deze branche bij verschillende on- en offline winkelketens.

Waar BesteRugzak.nl zich mee onderscheidt, is het onafhankelijke advies. Er is geen enkele maatschap met merken, winkels of webshops, waardoor altijd de beste prijs gegarandeerd wordt. Het doel van deze website is om de bezoeker van goed en betrouwbaar advies te voorzien.

240+

Aantal rugzakken getest

400+

Consumenten beoordelingen
gecheckt

600+

Aantal uur onderzoek