Wanneer is een rugzak waterdicht?

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wanneer is een rugzak waterdicht?

Ben jij vaak onderweg en heb je daarbij veel spullen nodig, dan is het gebruik van een rugzak een makkelijke en veilige manier om deze spullen mee te nemen. Helaas ben je er in Nederland niet altijd zeker van dat je droog overkomt en kunnen er nog wel eens hevige regenbuien voorkomen.

Om je spullen zo goed mogelijk te beschermen tegen schade en vocht is een waterdichte rugzak de oplossing, en zal jij profiteren van de functionaliteit van deze rugzakken. In dit artikel wordt uitgebreid uitgelegd wanneer een rugzak waterdicht is en welke voordelen het met zich meebrengt.

Verschil waterdichte rugzak en waterafstotende rugzak

Bij het beoordelen van de waterdichtheid van een product wordt over het algemeen een onderscheid gemaakt tussen waterdichte producten en waterafstotende producten. Waterafstotend betekend dat het product goed bestand is tegen regenbuien en vocht, maar dat het niet volledig beschermt. Waterdicht wilt zeggen dat het product tegen hevige regenbuien bestand is en dat vocht geen schade kan leveren.

Het uitdrukken van de eenheid wordt altijd gedaan in millimeters. Hoe hoger het aantal millimeters hoe meer waterdicht de rugzak is. De eenheden worden gemeten met een waterkolom en lopen van 0 tot 30,000 millimeter. Stel dat een rugzak een dichtheid heeft van 5000 millimeter dan betekend dat de rugzak pas water doorlaat bij 5 meter water.

Wanneer is een rugzak waterafstotend?

Een waterafstotende rugzak begint bij de eenheid 0 en loopt tot 15,000 millimeter. Bij lichte regenbuien of een klein beetje vocht is een waterafstotende rugzak een goede optie. Het nadeel bij een rugzak die waterafstotend is dat het na langere tijd vocht absorbeert en alsnog doorlaat. Wij geven dus altijd de voorkeur aan een waterdichte rugzak.

Wanneer is een rugzak waterdicht?

Een rugzak is waterdicht nadat de rugzak meer dan 15,000 millimeter vocht kan doorlaten. Voor zware regenbuien of outdoor activiteiten waarbij je veel in contact bent met water is een waterdichte rugzak de beste optie. De rugzak zal geen water doorlaten en je spullen die je meebrengt volledig beschermen.

Conclusie

Het verschil tussen een waterafstotende rugzak en een waterdichte rugzak ligt bij de grens van 15,000 millimeter. Van 0 tot 15,000 millimeter is de rugzak waterafstotend, en vanaf 15,000 tot 30,000 millimeter is de rugzak waterdicht en volledig beschermend. Een waterafstotende rugzak beschermd tegen lichte regenbuien, maar absorbeert vocht bij veel contact met water. Daarom is een waterdichte rugzak altijd een geschiktere optie.

Wat zijn de beste waterdichte rugzakken?

Waterdichte rugzakken worden steeds populairder en worden met steeds meer handige functionaliteiten ontworpen. Besterugzak heeft in een eerder artikel de beste waterdichte rugzakken van dit moment op een rijtje gezet.

Waterdichte rugzakken van Rains

Een bekend merk dat zijn rugzakken waterdicht ontwerpt is Rains. De rugzakken van Rains zijn volledig waterdicht met een eenheid van boven de 15,000 millimeter. Ze richten zich op zowel de vorm van de rugzak als de functionaliteit met een uitgebreid assortiment aan allerlei verschillende soorten rugzakken.

De Rains rugtassen worden gemaakt van duurzaam waterdicht materiaal met een matte afwerking. De rugtassen zijn volledig gevoerd en hebben een binnenwerk dat uitgevoerd is om kleine spullen te beschermen. De rugzakken van Rains beschikken over een ruim hoofdvak en een laptopvak met diverse kleinere opbergvakken. De verstelbare schouderbanden en de magnetische sluitingen bevorderen het draagcomfort van de rugzakken.

Een waterdichte rugzak die beschikt over stijl, een goed comfort en uitgebreide functionaliteiten vind je bij Rains. De rugzakken zijn geschikt voor school, outdoor activiteiten en alledaags gebruik. Hieronder zijn enkele waterdichte Rains rugzakken weergegeven.

Vakantiehuis

Beste Rains Rugzakken

Rains backpack heren
Rains Beige tas
Rains one size

Veelgestelde vragen over waterdichte rugzakken

Wanneer is een rugzak waterafstotend?

Een rugzak is waterafstotend als deze over een waterdichtheid beschikt tussen de 0 en 15,000 millimeter. De rugzak is dan geschikt voor zachte regenbuien en activiteiten waarbij je in aanraking komt met een weinig vocht.

Wanneer is een rugzak waterdicht?

Een rugzak is waterdicht als deze over een waterdichtheid beschikt tussen de 15,000 en 30,000 millimeter. De rugzak is dan beschermend tegen hevige regenbuien en activiteiten waarbij je in aanraking komt met veel vocht.   

Misschien ook interessant voor jou...