Wat zijn de beste schooltas merken? [2022]

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Wat zijn de beste schooltas merken? [2022]

Wat zijn de beste schooltas merken van 2021?

Een schooltas moet een investering zijn voor de komende jaren. Over het algemeen zitten scholieren minimaal 5 jaar op school. Daarom is het handig om over een rugzak te beschikken waarin je jou spullen veilig en comfortabel kan meedragen.

Een schooldag kan lang zijn, en daarom moet de schoolrugzak zo comfortabel mogelijk om de schouders heen zitten. Het is dus belangrijk dat een schoolrugzak geen fysieke klachten oplevert. Een goede schoolrugzak is licht in gewicht, beschikt over meerdere opbergvakken (zodat je spullen gescheiden kan houden), en heeft een goede sluiting om jou spullen veilig te bewaren. 

Er zijn enorm veel rugzak merken die rugzakken voor iedere doeleinde aanbieden. Deze merken spelen in op de trends en komen ieder seizoen met nieuwe rugzakken. In dit artikel brengen wij de meest bekende en populaire rugzak merken naar voren, met daarbij de meest gekochte schoolrugzak van het merk.

Hoeveel liter moet mijn schooltas zijn?

Er zijn 3 groepen scholieren waar schoolrugzakken vaak voor worden ontworpen. Dit zijn scholieren van de basisschool, middelbare school en studenten die een vervolgstudie doen. Iedere doelgroep heeft een ander type rugzak nodig met een bepaald volume. Hieronder geven wij ons advies voor het beste volume voor iedere doelgroep scholieren:

Basisschool scholieren: Deze scholieren zijn onder de 12 jaar en hun lichaam is nog niet volledig ontwikkeld. Daarom is het belangrijk dat de rugzak niet te groot en te zwaar is. Wij raden dan ook een rugzak aan tot maximaal 15 liter. Vaak hoeven basisschool scholieren ook niet dusdanig veel spullen mee naar school te nemen dat ze over een grotere rugzak hoeven te beschikken.

Middelbare scholieren: De leeftijdscategorie voor deze doelgroep is ongeveer van 12 tot en met 18 jaar. Het lichaam wordt in deze leeftijdscategorie sterker en vaak moeten deze scholieren meer spullen meenemen. Wij raden een school rugzak voor de middelbaar aan tot maximaal 30 liter, inclusief meerdere opbergvakken. Er zijn veel studenten die op de fiets naar de middelbare school toekomen. Een waterdichte rugzak voor middelbare school is dan ook zeker een aanrader.

Studenten: Voor de studenten die gaan beginnen aan een vervolgstudie raden wij aan om ook geen rugzak aan te schaffen die zwaarder is dan 30 liter. Wel adviseren wij om een rugzak te kopen waarbij een laptopvak is inbegrepen. Studenten hebben veel online les en moeten projecten maken op de laptop. Het is dus handig om een speciaal vak te hebben in de rugzak die jou laptop optimaal beschermd.

Beste schooltas


Meest populaire merken schooltassen

Eastpak schooltas

De schoolrugzak Eastpak is de meest gekochte en meest populaire schoolrugzak onder middelbare scholieren. Loop een rondje op een willekeurige school en je ziet een groot aantal scholieren met een Eastpak rugzak lopen.

Dit kom doordat de Eastpak schoolrugzakken simpel zijn ingericht, meerdere opbergvakken hebben en genoeg ruimte bieden voor al jouw schoolspullen. Daarnaast brengt het merk ieder seizoen nieuwe en hippe schoolrugzakken uit die meegaan met de trends. Deze strategie heeft Eastpak een wereldwijde naamsbekendheid opgeleverd.

Een Eastpak rugzak is een relatief goedkope schoolrugzak in vergelijking met andere merken. Het is niet zo dat rugzakken voor school die goedkoop zijn ook de beste rugzakken zijn, maar in het geval van Eastpak rugzakken is de prijs-kwaliteit verhouding enorm hoog.

De meest gekochte schoolrugzak van Eastpak is de Eastpak Out Of Office. Deze comfortabele schoolrugzak beschikt over meerdere opbergvakken en is voorzien van een 14 inch laptopvak. Ook is er aan de voorkant een klein vakje met ritssluiting waar je enkele kleine spullen in kan opbergen.

Het draagcomfort van de rugzakken uit de Eastpak Out Of Office collectie is erg hoog. Dit komt doordat de rugzakken beschikken over verstelbare schouderbanden die precies af te stellen zijn op het lichaam van de drager. Daarnaast zijn de rugzakken voorzien van een gewatteerd rugpaneel. Dit zorgt voor meer stevigheid en comfort.

Zie hieronder meer informatie over de Eastpak Out Of Office:

Eastpak rugzak

Eastpack out of office 

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Meest populaire Eastpak laptoprugzak 
 • Tweede meest gekochte Eastpak rugzak
 • 27 liter rugzak, 14 inch laptopvak
 • H: 44 cm, B: 22 cm, D: 22 cm 
 • 649 gram in gewicht


Benieuwd naar de best geteste Eastpak rugzakken? Bekijk hier onze top 3 best geteste Eastpak rugzakken.

The North Face schooltas

The North Face is een merk dat rugzakken aanbied voor vrijwel ieder doeleinde. Zo is North Face een van de meest populaire rugzak merken onder backpackers en outdoor sporters. Niet alleen voor de avonturieren brengt North Face rugzakken op de markt. Ook voor scholieren is North Face een grote aanbieder in schoolrugzakken.

North Face heeft een groot aanbod aan rugzakken en backpacks. Deze rugzakken en backpacks zijn stijlvol, innovatief en op de meest comfortabele manier ontworpen. De naamsbekendheid heeft North Face dan ook te danken aan het feit dat het merk tot in de detail gericht werkt. Hierdoor is het merk populair onder een grote doelgroep.

De school rugzak North Face die er toch wel uitspringt is de North Face Borealis rugzak. Dit is een rugzak die (zoals North Face veel rugzakken ontwerpt) voor meerdere doeleinde bruikbaar is, maar wel gezien wordt als de meest populaire en functionele schoolrugzak van North Face.

De North Face Borealis beschikt over 2 grote vakken, een kleiner voor vak en een achter vak voor een laptop. Het achtervak is dus een laptopvak waar een laptop in past van 15 inch. Door de aanwezigheid van de 2 grote hoofdvakken is er daarnaast nog erg veel ruimte om andere schoolspullen mee te nemen.

Door de verstelbare schouderbanden, borstbanden en een heupgordel is voldoende stevigheid en flexibiliteit geboden aan draagcomfort van de North Face Borealis rugzak. Ook beschikt de rugzak over een ventilatiesysteem dat ervoor zorgt dat er genoeg luchtstroom tussen de tas en de drager is. Hierdoor zal de drager minder snel zweten en vermoeid raken.

Zie hieronder meer informatie over de North Face Borealis:

North Face borealis

North Face Borealis

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • 28 liter schoolrugzak
 • Geschikt voor laptop meenemen
 • Meest gekochte North Face rugzak 
 • 700 gram in gewicht
 • H: 46 cm, B: 33 cm, D: 18,5 cm


Benieuwd naar de best geteste North Face rugzakken? Bekijk hier onze top 3 best geteste North Face rugzakken.

Kipling schooltas

Kipling is een merk dat zich focust op het ontwerpen van schoolrugzakken. Eastpak en North Face zijn misschien de merken die een grotere naamsbekendheid hebben, toch is ook Kipling een wereldwijd bekend merk in het aanbieden van schoolrugzakken. En ondanks dat niet bij iedereen gelijk een belletje gaat rinkelen misschien bij de naam Kipling, is het merk een grote speler in het wereldje.

Een school rugzak Kipling is er in verschillende modellen, kleuren en afmetingen. De rugzakken zijn over het algemeen licht in gewicht en zijn stijlvol en functioneel ontworpen. Daarnaast beschikken de rugzakken vaak over extra tools waarmee ze zich onderscheiden van andere merken.

De nummer 1 schoolrugzak van Kipling is de Kipling Clas Seoul rugzak. Dit is een grote en extreem lichte rugzak die vooral aantrekkelijk is voor vrouwen. Deze rugzak is ook erg handig voor alledaagse activiteit of gewoon om mee te nemen door de stad. De rugzak bevat meerdere vakken inclusief een 15 inch laptopvak. De perfecte school rugzak voor meiden.

Het draagcomfort wordt versterkt door een handgreep bovenop de rugzak, verstelbare riemen en het lichte gewicht. Wil je perse een Kipling schoolrugzak? Dan is de Kipling Clas Seoul absoluut de beste keuze.

Zie hieronder meer informatie over de Kipling Clas Seoul:

Kipling rugzak

Kipling Clas Seoul 

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Best beoordeelde Kipling schoolrugzak
 • Inclusief 15 inch laptopvak
 • 25 liter rugzak
 • Hoogte: 45 cm, Breedte: 33 cm, Diepte: 18,5 cm
 • 680 gram rugzakBenieuwd naar de best geteste Kipling rugzakken? Bekijk hier onze top 3 best geteste Kipling rugzakken.

Herschel schooltas

Als laatste in het rijtje beste schoolrugzak merken komt het merk Herschel naar voren. Een school rugzak Herschel is een betrouwbare, functionele en stevige rugzak die verkrijgbaar is in meerdere modellen, afmetingen en kleuren.

Ook Herschel is een aanbieder van rugzakken voor meerdere doelgroepen. De focus ligt op het aanbieden van schoolrugzakken, maar Herschel biedt bijvoorbeeld ook luiertassen en alledaagse rugzakken aan. 

De school rugzakken van Herschel hebben over het algemeen een kleinere inhoud dan andere merken. Dit maakt de rugzakken niet minder praktisch of ruim.

Herschel richt zijn rugzakken dusdanig functioneel in, dat de rugzakken licht en kleiner in formaat zijn, maar dat het dezelfde ruimte biedt als grotere rugzakken van andere merken. Deze strategie zorgt ervoor dat de rugzakken beschikken over een erg goed draagcomfort.

De meest verkochte schoolrugzak van Herschel is de Herschel Suplly Co. Little America rugzak. Dit is een goedkope schoolrugzak die verkrijgbaar is in meerdere kleuren. De rugzak oogt klein, maar bevat meerdere opbergvakken, inclusief een 13,3 inch laptopvak.

Het draagcomfort van deze rugzak wordt hoog gehouden door de voorgevormde schouderbanden, de gewatteerde ventilatie aan de achterkant en de gewatteerde laptopsleeve.

Zie hieronder meer informatie over de Herschel Supply Co. Little America rugzak:

Herschel rugzak

Herschel Supply Co. Little America Rugzak 25L

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Meest populaire rugzak van Herschel
 • Speciaal insteek vak voor laptop 15 inch
 • 25 liter rugzak
 • Hoogte: 48 cm, Breedte: 29 cm, Diepte: 19 cm
 • 1 kilogram in gewicht


Benieuwd naar de best geteste Herschel rugzakken? Bekijk hier onze top 3 best geteste Herschel rugzakken.

Slotwoord

Wij van BesteRugzak hopen jou het beste advies gegeven te hebben van de meest populaire schooltas merken. Door uitgebreid review onderzoek en het toepassen van jarenlange kennis weten wij maar al te goed waar een goede schoolrugzak aan moet voldoen. Hopelijk zit de beste schooltas voor jou hiertussen! 

Daarom hebben wij enkele voorbeelden gegeven van goede en betrouwbare schoolrugzakken. Toch nog opzoek naar een andere schooltas? Bekijk hier onze top 5 best geteste schoolrugzakken.