Hoe vind ik de beste rugzak voor de middelbare school? – Top 5 opties

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Hoe vind ik de beste rugzak voor de middelbare school? – Top 5 opties

Op de middelbare school is een rugzak onmisbaar voor leerlingen. Iedere les heb jij boeken nodig van een ander vak, waardoor een rugzak de meest handige en logische plek is waar je al deze boeken opslaat. Daarnaast beginnen leerlingen op middelbare leeftijd meer te geven om hun uiterlijk. Ze willen er goed uitzien en stoer bijlopen. Een hippe rugzak helpt jou daar enorm bij. 

In dit artikel worden de top-5 beste rugzakken voor middelbare school uitgelicht. Deze zijn beoordeeld op basis van eigen ervaringen en reviews van eerdere consumenten. Zo konden wij van Besterugzak.nl tot een conclusie komen.

Top-5 beste middelbare school rugzakken

Beste middelbare school rugzak

Eastpak out of office 

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Meest populaire Eastpak laptoprugzak 
 • Tweede meest gekochte Eastpak rugzak
 • 27 liter rugzak, 14 inch laptopvak
 • H: 44 cm, B: 22 cm, D: 22 cm 
 • 649 gram in gewicht
North face connector

The North Face Connector

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Best beoordeelde North Face laptop rugzak
 • 27 liter laptoprugzak
 • 15 inch laptopvak 
 • Hoogte: 46 cm, Breedte: 28 cm, Diepte: 21 cm
 • 740 gram in gewicht
Grijze rugzak

Herschel Retreat

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Best beoordeelde Herschel laptoprugzak 
 • Speciaal insteek vak voor laptop 15 inch
 • 20 liter rugzak
 • Hoogte 42 cm, Breedte: 31 cm, Diepte: 14 cm
 • 600 gram in gewicht
Rugzak middelbare school

The North Face Borealis Classic

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • 28 liter schoolrugzak
 • Geschikt voor laptop meenemen
 • Meest gekochte North Face rugzak 
 • 700 gram in gewicht
 • H: 46 cm, B: 33 cm, D: 18,5 cm
Rugzak middelbare school waterdicht

Anti Diefstal Waterdichte Rugzak 

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Best beoordeelde waterdichte schooltas,
 • Inclusief 15 inch laptopvak 
 • 25,6 liter rugzak 
 • Hoogte: 45 cm, Breedte: 31 cm, Diepte: 14,5 cm
 • 750 gram in gewicht

Waar moet een middelbare schoolrugzak aan voldoen?

Scholieren op de middelbare dragen hun rugzak de gehele schooldag met zich mee. Het is daarom belangrijk dat de schoolrugzak goed afgesteld is op het lichaam van de drager en dat jij geen fysieke klachten zal ondervinden. Hieronder worden de belangrijkste punten benoemd waar een rugzak voor de middelbare school aan moet voldoen:

 • De rugzak moet beschikken over verstelbare schouderbanden, zodat de drager deze kan afstellen op het eigen lichaam. Leerlingen zitten midden in hun lichamelijke groeiperiode gedurende de schoolperiode. Hierdoor is het noodzakelijk dat jij de rugtas regelmatig verstelt. 
 • Een ventilatiesysteem in de tas is een absolute aanrader. Je draagt de schoolrugzak van plek naar plek en dat de hele dag door. Een ventilerende rugzak laat constante lucht stromen tussen de rugzak en de drager. Zo voorkom je zweet en raak je minder snel vermoeid. 
 • Een rugzak voor de middelbare school met laptopvak is enorm handig. Tegenwoordig gaat steeds meer digitaal en vervangen leerlingen hun boeken door het gebruiken van een laptop. Een apart ontworpen vak voor de laptop is hierbij wenselijk om jouw laptop te beschermen tegen diefstal en schade. 
 • Een rugpand aan de achterkant van de rugzak zorgt ervoor dat het gewicht evenredig verdeeld wordt over het hele lichaam. Hierdoor zal de rugtas lichter aanvoelen en zal jij geen klachten ondervinden op bepaalde lichaamsdelen. 

Hoe groot moet mijn middelbare schoolrugzak zijn? 

Wij raden ten alle tijden aan om een schoolrugzak te kopen tussen de 20 en 30 liter. Rugtassen binnen deze volume inhoud zijn over het algemeen licht in gewicht, beschikken over meerdere opbergvakken en bieden voldoende ruimte om al jouw schoolspullen mee te nemen.

Een te grote rugzak voor de middelbare school boven de 30 liter kan negatieve consequenties hebben voor de drager die midden in zijn groeispurt zit. Een te kleine rugzak zorgt er daarentegen weer voor dat je niet al jouw schoolspullen kan meenemen doordat er niet genoeg ruimte geboden worden. 

De rugzakken die wij aanraden zijn allemaal tussen de 20 en 30 liter. Ook door eerdere consumenten wordt beschreven dat een rugzak voor school minimaal 20 liter moet bevatten.

Beste rugzakken voor de middelbare school

Eerder zijn de beste rugzakken voor de middelbare school al weergegeven. Hieronder worden de top-5 rugzakken verder uitgelicht met specifieke kenmerken en de belangrijkste pluspunten: 

Eastpak out of Office 

95% Algemeen

De meest populaire en bekende schoolrugzak is de Eastpak out of Office. Op iedere school zie je tientallen leerlingen lopen met deze rugzakken in verschillende kleuren. 


Deze eastpak rugzak voor de middelbare school is een laptoprugzak inclusief een groot hoofdassortiment met ritssluiting. Ook het voorvak heeft een ritssluiting en hier kan je enkele kleine accessoires in opbergen. 


Door de verstelbare schouderbanden en een gevoerd rugpaneel heeft deze 'simpel ingerichte rugzak' een optimaal draagcomfort. 

100%
Veiligheid
95%
Kwaliteit
90%
Functioneel

North Face Connector

95% Algemeen

De beste North Face schoolrugzak is de North Face Connector. Uit onderzoek is gebleken dat North Face het meest populaire school rugzak merk is na Eastpak en dat is volledig te begrijpen. 


Deze rugtas bevat namelijk een 15 inch laptopvak, heeft het beste draagcomfort dat jij kan wensen inclusief een ventilatiesysteem en is ontworpen van stevig materiaal. 


De North Face Connector beschikt over meerdere grote opbergvakken en is daarom ook geschikt als reis rugzak of sport rugzak. 

95%
Veiligheid
95%
Kwaliteit
95%
Functioneel

Herschel Retreat

90% Algemeen

Op het eerste oogomslag is de Herschel Retreat misschien niet de ideale school rugtas. Toch wordt deze rugzak steeds populairder onder scholieren en heeft het enkele uitstekende eigenschappen. 


Deze tas heeft namelijk een 15 inch laptopvak voor de optimale bescherming van jouw laptop. Ook zijn er twee steekvakken en een hoofdvak, waardoor jij genoeg ruimte hebt om je spullen op te slaan. 


De verstelbare schouderbanden en het gewatteerde rugpaneel zorgen voor een optimaal draagcomfort. De magneetsluiting leidt tot nog meer veiligheid. 

95%
Veiligheid
85%
Kwaliteit
90%
Functioneel

North Face Borealis

90% Algemeen

De tweede North Face rugzak in deze lijst is de North Face Borealis. Deze grote rugzak heeft meerdere opbergvakken met ritssluiting om je spullen van binnenin goed te beschermen. 


Het stoere design van de Borealis maakt deze rugtas erg gewild. Niet alleen onder scholieren wordt deze tas veel gekocht, ook reizigers, wandelaars en sporters kiezen vaak voor de North Face Borealis. 


Door de verstelbare schouderbanden en het gewatteerde rugpaneel zit deze rugtas comfortabel. Het ventilatiesysteem zorgt voor de lucht doorstroom. 

90%
Veiligheid
90%
Kwaliteit
90%
Functioneel

Anti Diefstal waterdichte rugzak

90% Algemeen

Deze rugzak is absoluut de beste waterdichte rugzak voor de middelbare school. Dat komt door de uitgebreide functionaliteiten en doordat de rugzak ook nog eens anti diefstal is. Open snijden is onmogelijk en bijgevoegd is een USB-poort waarmee je onderweg je telefoon kan opladen. 

De rugzak beschikt over een cijferslot om de veiligheid extra te waarborgen. Daarnaast heeft deze tas een laptopvak, zodat jij de laptop veilig kan meenemen. Door het ideale draagcomfort (die ook nog eens makkelijk te verstellen is) draag jij deze rugzak mee zonder dat je fysieke klachten zal krijgen.

 

100%
Veiligheid
90%
Kwaliteit
90%
Functioneel

Welke merken zijn populair onder scholieren?

De meest populaire rugzak merken onder scholieren zijn Eastpak en North Face. Deze twee merken zijn marktleider in Nederland in het aanbieden van schoolrugzakken en hebben in de loop der jaren een gevestigde naam opgebouwd. Naast het focussen op schoolrugzakken ontwerpen Eastpak en North Face ook laptop rugzakken en backpacks.

Andere populaire merken die gericht zijn op het aanbieden van rugzakken voor middelbare scholieren zijn Herschel en Kipling. Deze merken zijn na Eastpak en North Face de meest gedragen rugzak merken onder middelbare scholieren. 

Wat al deze merken gemeen hebben is dat zij constant innoveren, nieuwe modellen op de markt brengen en extra functionaliteiten meegeven aan de rugzakken.