Wat zijn de top 5 best beoordeelde rugzakken van bol.com in 2021?

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Wat zijn de top 5 best beoordeelde rugzakken van bol.com in 2021?

Best beoordeelde rugzakken 2021

Als jij een nieuwe rugzak gaat kopen, dan wil je altijd een goede, mooie en betrouwbare rugzak kopen die voor langere tijd meegaat. Te vaak hoor je verhalen dat mensen een rugzak kopen, maar achteraf niet tevreden zijn met de keuze.

Dit kan komen doordat de rugzak al snel schade heeft opgeleverd, dat de prijs-kwaliteit niet in verhouding staat, of doordat de rugzak gewoon niet aan de persoonlijke eisen van de drager voldoet.

In dit artikel laten wij zien wat de 5 best beoordeelde rugzakken zijn op bol.com in 2021. Bol.com is een van de partners van BesteRugzak.nl en een grote aanbieder van betrouwbare rugzakken.

Waar worden de rugzakken op beoordeeld?

Op de website van bol.com kunnen bezoekers gemakkelijk een review achterlaten met daarbij de persoonlijke mening over het product dat gekocht is.

Ook kan er voor ieder product een ster aangevinkt worden. Er zijn 5 sterren en hoe meer sterren het product heeft, hoe hoger de kwaliteit en de beoordeling van het product.

De best beoordeelde rugzakken op bol.com zijn dus de rugzakken die de meeste 5 sterren hebben verdiend, en waarbij de beste reviews zijn achtergelaten.

De rugzakken die het best beoordeeld worden zijn goede en betrouwbare rugzakken. Waar een goede en betrouwbare rugzak aan voldoet lees je verder in dit artikel!

Best beoordeelde rugzakken


Aan welke eisen voldoet een goede en betrouwbare rugzak?

Een goede rugzak onderscheid zich van andere rugzakken doordat het over functionaliteiten beschikt die voordelig zijn voor de drager. Het lopen met een rugzak op de rug moet comfortabel en makkelijk zijn. Een goede rugzak zorgt hiervoor. Een goede rugzak voldoet aan de volgende punten:

Draagcomfort

Het is belangrijk om te kijken naar het draagcomfort van de rugzak. Een goed draagcomfort beschikt over verstelbare schouderbanden en borstbanden, zodat de rugzak op maat af te stellen is op het lichaam van de drager. Ook een stevig en verstelbaar rugpand draagt bij aan een goed draagcomfort.

Voor een backpack is het verder belangrijk dat de backpack voorzien is van een heupband, aangezien het grootste gedeelte van de backpack op je heupen zal steunen. Een ondersteunend frame aan de achterkant is ook een bijdrage aan een goed draagcomfort. Ook zorgt een intern frame voor een goede steun aan de rug.

Ventilatie

Een goede rugzak beschikt over een goede ventilatie. Een geventileerde rugzak zorgt voor de doorstroom van het lucht tussen de rugzak en de drager. De drager van een rugzak wilt niet zweten, maar een luchtige rug behouden. Een ventilatiesysteem in de rugzak zorgt hiervoor.

Daarnaast zorgt een ventilatiesysteem er ook voor dat de drager niet zo snel vermoeid raakt, omdat er voldoende lucht iedere keer het lichaam bereikt.

Type Rugzak

Het is belangrijk om te bedenken waar jij de rugzak voor wilt gebruiken. Het kan zijn dat de rugzak alleen ontworpen is voor een enkele doelgroep. Een backpack is bijvoorbeeld niet ontworpen om mee naar school te gaan.

Bedenk voor de koop van een rugzak dus altijd waarvoor jij de rugzak wilt gebruiken.

Gewicht

Uit onderzoek is gebleken dat een geschikt gewicht van een volle rugzak ongeveer 20 tot 25% van je eigen lichaamsgewicht mag zijn. Een te zware tas kan fysieke klachten als gevolg hebben en verslechterd het draagcomfort.

Over het algemeen geldt: hoe hoger het volume van de rugzak, hoe zwaarder de rugzak is. Koop dus nooit een rugzak die te zwaar is en neem ook nooit teveel spullen mee, waardoor het gewicht van de rugzak boven de 25% van je eigen lichaamsgewicht komt.

Volume

De inhoud van jouw rugzak wordt bepaald door de gewenste activiteit. Als outdoor sporter of backpacker heb jij een backpack nodig met een hoog volume, om zoveel mogelijk spullen mee te kunnen nemen. Als schooltas of voor alledaags gebruik is het voordeliger om een rugzak aan te schaffen met een lager volume, zodat de rugzak comfortabeler om de schouders hangt en het gewicht niet te zwaar wordt.

Voor een schooltas raden wij een maximaal volume aan van 30 liter. Voor een backpack is 60 liter ideaal. Als jij grote reizen wilt maken en erg veel spullen mee wilt nemen, zoek dan naar een backpack met een nog hoger volume.

Extra functionaliteiten

Iedere rugzak is verschillend en beschikt over zijn eigen functionaliteiten. Door extra tools en functionaliteiten kan een rugzak of backpack zich onderscheiden van andere rugzakken.

Extra functionaliteiten die inbegrepen kunnen zitten in de rugzak of backpack, en die de rugzak of backpack ook beter maakt zijn bijvoorbeeld: een regenhoes, een beveiligingssysteem, extra hoofd en zijvakken en een laptopvak.


1: Eastpak out of office

Eastpak rugzak

Eastpak out of office 

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Meest populaire Eastpak laptoprugzak 
 • Best beoordeelde Eastpak rugzak
 • 27 liter rugzak, 14 inch laptopvak
 • H: 44 cm, B: 22 cm, D: 22 cm 
 • 649 gram in gewicht

De meeste zullen de Eastpak out of office rugzak wel kennen. Het is een van de meest populaire rugzakken onder scholieren en op iedere school zie je een hoop studenten die met deze rugzak lopen. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze rugzak door de kopers verkozen is tot beste rugzak van 2021.

De Eastpack out of office is een laptoprugzak die geschikt is voor dagelijks gebruik en als schooltas. Het laptopvak is 14 inch groot en verder is er voldoende ruimte in het hoofdvak om andere schoolspullen of overige spullen in mee te nemen. De tas beschikt over verstelbare schouderbanden en een zacht gevoerd rugpaneel wat er voor zorgt dat het draagcomfort als erg goed beoordeeld wordt. De Eastpack out of office is verkrijgbaar in meerdere kleuren!

2: Milky Kiss Jungle Vibe

goed beoordeelde rugzak

Milky Kiss Jungle Vibe 

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Meest populaire dames rugzak 
 • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
 • 13,5 liter rugzak (meerdere volumes beschikbaar) 
 • H: 39 cm, B: 29 cm, D: 12 cm 
 • 508 gram in gewicht

De Milky Kiss Jungle rugzak is misschien niet voor iedereen bekend, en dat komt vooral door het feit dat het merk zich richt op een bepaalde doelgroep. Deze rugzak is ontzettend populair onder jongere meiden die graag met een nieuwe hippe rugzak met dierenprint erop lopen.

De Milky Kiss Jungle Vibe rugzak is verkrijgbaar in meerdere volumes en kleuren. Verder is de rugzak klein in formaat en daardoor erg makkelijk om mee te nemen. De verstelbare schouderbanden zorgen ervoor dat de rugzak over een goed verstelbaar draagcomfort beschikt die exact af te stellen is op het lichaam van de drager.

3: TravelMore Daily Carry XL

TravelMore rugzak

TravelMore Daily Carry XL 

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Populaire rugzak voor een hele brede doelgroep
 • 36 liter rugzak
 • Inclusief 17 inch laptopvak
 • H: 44 cm, B: 35 cm, D: 11 cm 
 • 907 gram in gewicht

De TravelMore Daily Carry XL Backpack is de perfecte rugzak voor wie dan ook. Als er een rugzak is die over vrijwel alle eisen voldoet, dan is het deze wel! De TravelMore Daily Carry XL kan met de veelzijdige inrichting zowel gebruikt worden als backpack voor mensen die in het buitenland wonen, schoolrugzak of als alledaagse rugzak.

De rugzak heeft erg veel ruimte voor spullen door de meerdere opbergvakken en beschikt daarnaast ook nog eens over een 17,3 inch laptopvak. Door de gewatteerde schouderbanden is het draagcomfort optimaal en zit de rugzak erg lekker op de rug van de drager. Als extra tools beschikt de rugzak ook nog eens over een USB poort, waterdichte coating en vergrendelbare ritsen. De TravelMore Daily Carry XL heeft verder nog veel meer unieke eigenschappen, en daarom raden wij deze goedkope rugzak voor iedereen aan.

4: The North Face Connector

North Face Connector

The North Face Connector 

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Best beoordeelde North Face laptop rugzak
 • 27 liter laptoprugzak
 • 15 inch laptopvak 
 • Hoogte: 46 cm, Breedte: 28 cm, Diepte: 21 cm
 • 740 gram in gewicht

Ook dit is voor de meeste mensen geen onbekende rugzak. De North Face Connector is populair onder zowel scholieren als reizigers. Dit model rugzak van de North Face collectie is functioneel ingericht met meerdere opbergvakken en biedt erg veel ruimte ondanks het feit dat dit op het eerste oog misschien niet zo lijkt.

Er is een 15 inch laptopvak inbegrepen en de rugzak heeft 4 steekvakken waarin je kleinere spullen kan opbergen. Het draagcomfort bestaat uit gewatteerde schouderbanden en een stevig rugpaneel met een ventilatiesysteem. Deze rugzak is zoals gezegd populair onder een brede doelgroep en krijgt door alle functionaliteiten een erg goede beoordeling onder de kopers.  

5: Milky Kiss Stay Cute Leopard

Milky kiss stay cute

Milky Kiss Stay Cute Leopard 

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Tweede best beoordeelde dames rugzak
 • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
 • 13,5 liter rugzak (meerdere volumes beschikbaar) 
 • H: 39 cm, B: 29 cm, D: 12 cm 
 • 508 gram in gewicht

Weer een rugzak uit de Milky Kiss collectie. Ook deze Milky Kiss rugzak is ontworpen met een dierenprint die het aantrekkelijk maakt voor jongere meiden. De rugzak heeft voldoende ruimte om enkele spullen mee te nemen. Het hoofdvak is ruim en beide zijvakken is geschikt voor enkele kleine accessoires.  

De rugzak is comfortabel door de verstelbare schouderbanden en kan makkelijk opgehangen worden door de ophang lus aan de bovenkant. De Milky Kiss rugzakken zijn misschien niet overal bekend, maar voor jongere meiden is dit vaak de rugzak waar zij mee willen lopen. De rugzakken zijn erg goedkoop en worden door de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding als erg goed beoordeeld.


Zit hier niet de rugzak tussen die jij voor ogen hebt? Bekijk hier het grote aanbod rugzakken en backpacks van besterugzak.nl. Doormiddel van uitgebreid reviewonderzoek en het toepassen van jarenlange ervaringen hebben wij de beste rugzakken op een rijtje gezet.

Vergelijkbare rugzakken 

Best beoordeelde rugzakkenBekijk hier ook de top 10 best beoordeelde rugzakken van bol.com van 2021