Wat is het verschil tussen een heren rugzak en een dames rugzak?

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is het verschil tussen een heren rugzak en een dames rugzak?

Wat is het verschil tussen een heren rugzak en een dames rugzak?

Er is een enorm aanbod aan rugzakken verkrijgbaar. Deze rugzakken onderscheiden zich doormiddel van verschillende eigenschappen allemaal van elkaar. Vaak zijn de punten waar de rugzakken zich mee onderscheiden van elkaar het gewicht, het volume, de kleuren, het materiaal of het design.

Ook kan er een verschil zitten tussen rugzakken op basis van geslacht. Er is een groot aantal rugzakken dat gemaakt wordt voor zowel mannen als vrouwen. Dit worden unisex rugzakken genoemd. Maar er is ook een groot aantal rugzakken dat specifiek ontworpen wordt voor zowel een vrouw als een man.

In dit artikel willen wij de grootste verschillen naar voren brengen tussen een rugzak voor heren en een rugzak voor dames.

heren en dames rugzak

Verschil in lichaamsbouw tussen mannen en vrouwen

De reden dat rugzakken specifiek voor mannen of voor vrouwen worden ontworpen is omdat het mannelijk lichaam anders is dan het vrouwelijk lichaam.

Het mannelijk lichaam heeft over het algemeen bredere schouders dan het vrouwelijk lichaam. Het vrouwelijke lichaam heeft daarentegen vaak bredere heupen.

Verder zijn mannen over het algemeen wat langer dan vrouwen en kunnen ze meer gewicht met zich mee tillen.

Waar zitten de verschillen tussen heren rugzakken en dames rugzakken

Nu duidelijk is geworden dat het mannelijke lichaam verschilt van het vrouwelijke lichaam gaan we dieper in op de vraag: waar zitten nu precies de verschillen in het ontwerp van een heren rugzak en een dames rugzak?

Schouderbanden:

De schouders van vrouwen zijn anders dan die van mannen. Door de borstgroei waar vrouwen mee te maken krijgen zijn de schouders wat meer rondvormig. Hierdoor worden dames rugzakken ontworpen met een smaller draagsysteem. De schouderbanden zijn wat dunner, zodat deze comfortabel om de schouders blijven zitten en weinig klachten geven aan de nek, borst en schouders.

Rugpaneel:

Dat mannen over het algemeen iets langer zijn dan vrouwen is wetenschappelijk bewezen. Om het draagcomfort te verbeteren van een rugzak moet het rugpand stevigheid bieden voor de hele rug. Dat betekend dat het rugpaneel van de onderkant tot de bovenkant van de rug stevig moet zijn. Omdat mannen over het algemeen langer zijn dan vrouwen is het rugpaneel in een heren rugzak vaak groter dan die in een dames rugzak.

Heupband:

Zoals eerder gezegd hebben vrouwen bredere heupen dan mannen. De heupband bij dames rugzakken is dan ook anders ingesteld dan die bij heren rugzakken. Bij dames rugzakken is de heupband schuiner ingesteld, zodat deze niet gaat schuren op de dijen en ribben van de drager. Een heupband is vooral praktisch voor backpackers. Doormiddel van een heupband wordt het gewicht verdeeld over zowel de rug als de benen van de drager.

Design:

Een manier om op het eerste gezicht al vast te stellen of een rugzak voor vrouwen of voor mannen bedoeld is door te kijken naar het design. Bij sommige rugzakken is aan het design te zien of deze bedoeld is voor vrouwen of voor mannen. Dit zie je aan de kleuren of aan de print die op de rugzak zit. Tuurlijk kan je nooit bepalen op basis van het uiterlijk van een rugzak of deze alleen bedoeld is voor een bepaalde doelgroep, maar je kan er wel heel goed beeld mee creëren. En hier spelen merken erg goed op in.

Top-10 heren rugzakken en dames rugzakken

Bol.com is een van onze partners, en zij hebben een top-10 heren rugzakken en dames rugzakken opgesteld. Deze top-10 is opgesteld op basis van reviews en beoordelingen van eerdere kopers.

Slotwoord

Wij van BesteRugzak raden altijd aan om als vrouw zijnde te kijken naar dames rugzakken en als man zijnde naar heren rugzakken. De rugzakken worden speciaal ontworpen voor het lichaam van betreffend geslacht. Hierdoor zit de rugzak gewoonweg comfortabeler en zullen er niet zo snel fysieke klachten ontstaan. Een unisex rugzak is ook een goede en betrouwbare rugzak, maar een rugzak die specifiek voor jou lichaam ontworpen is zal altijd beter zijn!