Hoe kies ik de sport rugzak die het beste bij mij past?

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe kies ik de sport rugzak die het beste bij mij past?

Kies de juiste sport rugzak!

Een sport rugzak is tegenwoordig bijna onmisbaar bij het uitoefenen van jouw favoriete sport. Loop een rondje bij een willekeurige sportvereniging en je ziet vrijwel iedereen met een rugzak achterop lopen. Het is nou eenmaal zo dat je bij het sporten vaak specifieke sportkleding nodig heb die je meeneemt, maar ook douche spullen en voorwerpen die je gebruikt bij de sport die jij uitvoert (bijvoorbeeld een hockeystick of een ski helm).

Veel mensen ervaren het als lastig om de goede sport rugzak te vinden. In dit artikel zullen wij precies aangeven waar jij op moet letten bij het kopen van een sport rugzak en met welke factoren jij rekening moet houden. Veel leesplezier!

Aan welke sport doe ik?

Stel jezelf altijd de vraag: voor welke sport heb ik de rugzak nodig? Iedere sport is anders en voor iedere sport heb je dan ook andere spullen nodig. Vrijwel altijd heb je sportkleding en douche spullen nodig die jij meeneemt in de rugzak.

Het verschil zit hem in de voorwerpen die jij nodig hebt bij het uitvoeren van de sport. Ben jij een hockeyer? Dan neem je hele andere spullen mee naar een training of wedstrijd dan een voetbalspeler. Denk aan een hockeystick, een bitje, en voor de keeper de gehele bescherming. Een hockeystick zal bijvoorbeeld niet makkelijk in een normale rugzak passen.

Daarom zijn sport rugzakken vaak aangepast aan de voorwerpen die je nodig hebt om de sport uit te voeren.

Wij van BesteRugzak raden dan ook aan om een rugzak te kopen die speciaal ingericht is voor de betreffende sport. Koop als hockeyer een hockeytas, als snowboarder een snowboardtas en als voetballer een voetbaltas.

Meestal zijn specifiek ingerichte sport rugzakken iets duurder dan algemene sport rugzakken, maar de kwaliteit is over het algemeen beter, alle spullen die je nodig heb kan je makkelijk meenemen en de rugzak zal minder snel schade krijgen.

Rugzak voor sporten

Opbergvakken 

Een ander belangrijk punt waar je op moet letten bij het kopen van een sport rugzak zijn het aantal opbergvakken. Doormiddel van meerdere opbergvakken kun jij je spullen gescheiden houden en kan je de tas inrichten naar eigen wensen.

Een algemene sport rugzak heeft vaak maar een of twee opbergvakken, maar een speciaal ingerichte sport rugzak voor een betreffende sport beschikt vaak over meerdere opbergvakken. Dit is een tweede reden waarom wij jou aanraden om een rugzak te kopen die bij jouw sport hoort. Vaak zijn deze sporttassen ontworpen om alle benodigdheden makkelijk mee te kunnen nemen waardoor de rugzak ook nog eens comfortabel blijft.

Als jij een sport uitoefent waarbij je sportschoenen nodig heb (bijvoorbeeld tennis, voetbal en hardlopen) dan is het verstandig om te kijken naar een sport rugzak met schoenenvak. Dit is een bepaald vak in de rugzak wat je schoenen scheidt van de rest van je spullen. Schoenen kunnen gaan stinken nadat je ze hebt gedragen door het zweet dat is vrijgekomen. Doordat een rugzak met schoenenvak een speciaal vak heeft ingericht voor de schoenen, wordt zo voorkomen dat de rest van je spullen ook gaat stinken.

Bekijk hier de collectie sport rugzakken met schoenenvak!

Heren of dames sport rugzak 

Sportrugzakken zijn er voor zowel heren als voor dames. Vrouwen hebben een heel ander lichaam dan mannen. Daarom worden rugzakken ook specifiek ontworpen op basis van het vrouwen lichaam en voor het mannen lichaam.

De verschillen in de rugzakken zitten voornamelijk in het rugpand, de schouderbanden en de heupband. Een vrouw is over het algemeen kleiner in lengte dan een man. Hierdoor beschikt een sport rugzak dames over een korter rugpand dan een sport rugzak heren.

Ook de heupband en de schouderbanden zijn bij een dames rugzak anders ingesteld dan bij een heren rugzak. Vrouwen hebben vaak bredere heupen en de schouders zijn meer rondvormig door de borsten.

Ga als vrouw dan ook echt op zoek naar een sport rugzak voor dames en als man naar een voor heren.

Bekijk hier de collectie dames sport rugzakken

Bekijk hier de collectie heren sport rugzakken

Merken

De bekendste merken onder sporters zijn natuurlijk Nike en Adidas. Dat zijn dan ook de merken die als eerste bij je opkomen bij het kopen van een rugzak. De sportrugzakken van deze twee bekende merken zijn betrouwbaar, van hoge kwaliteit en hebben naamsbekendheid. Voor iedere sport zijn rugzakken van Nike en Adidas verkrijgbaar.

Heb jij zelf wat mindere ervaringen met Nike en Adidas en zoek jij naar een goed alternatief? Kijk dan eens naar bijvoorbeeld North Face en Thule rugzakken.