Waar moet ik op letten bij het kopen van een laptoprugzak?

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waar moet ik op letten bij het kopen van een laptoprugzak?

Ben jij een scholier, werknemer of heb jij andere activiteiten waar je vaak een laptop mee naartoe moet nemen? Dan is het belangrijk dat je de laptop op een veilige en makkelijke manier kan meenemen. Een goede laptoprugzak biedt de betrouwbaarheid die jij nodig hebt en voldoet aan al jouw eisen.

Ook als jij gaat reizen kan het handig zijn om een laptop bij je te hebben. Een laptoptas zorgt ervoor dat jij je laptop overal mee naartoe kan nemen. In dit artikel geven wij tips bij het kopen van een laptoprugzak. Verder benoemen we verschillende soorten laptoprugzakken en geven we aan waar laptop rugzakken aan moeten voldoen. 

Wat is een laptoprugzak

Een laptoprugzak is een rugzak die specifiek ontworpen is om een laptop op een veilige en makkelijke manier mee te dragen. Een goede laptoprugzak biedt bescherming voor jouw laptop en de overige spullen die jij meeneemt.

Een rugzak die specifiek ontworpen is voor een laptop beschikt over het algemeen over meerdere opbergvakken die ingericht zijn voor een laptop en bijhorende tools. Wij raden dan ook aan om echt een laptoprugzak uit te kiezen als jij vaak een laptop bij de hand heb.

laptoprugzak kopen


Waarom kiezen voor een rugzak met laptopvak?

Zoals gezegd biedt een rugzak met laptopvak ten eerste bescherming voor jouw laptop en bijhorende spullen.

Daarnaast kan je bij een rugzak met een laptopvak extra spullen meenemen. Hierdoor hoef je niet een andere tas mee te nemen om je spullen gescheiden te dragen. Als je alles bij elkaar kan mee nemen is dit een veel comfortabelere en praktischere manier van tillen.

Een laptop rugzak voor school kan bijvoorbeeld erg handig zijn. Veel schoolrugzakken zijn ingericht met extra laptopvak, zodat je je boeken en etenswaren kan scheiden van de laptop. Hierdoor kan je makkelijker bij de spullen en zit je niet iedere keer te zoeken naar wat je nodig hebt.

Het is ten alle tijden aan te raden om een waterdichte laptop rugzak te kopen. Elektronica kan snel kapot gaan als het in aanraking komt met water. Je wilt niet dat jouw laptop kapot gaat bij de eerste de beste regenbui. Een laptop rugzak die waterdicht is biedt dus extra bescherming voor al je spullen.

Verschillende soorten formaten laptop rugzakken

Laptoprugzakken zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Een laptopvak wordt vaak opgemeten in inches. 1 inch = 2,54 centimeter. Welk formaat rugzak jij nodig heb ligt volledig aan de grootte van jouw laptop. Meet altijd diagonaal en meet de randen van je beeldscherm mee, zodat je de grootte van de hele laptop pakt. De hele laptop moet namelijk in de rugzak passen.

Verder moet je ook rekening houden met het volume van de rugzak. Het volume geeft aan hoeveel ruimte jij in de rugzak heb voor spullen. De meest voorkomende laptopvak formaten zijn de 13 inch, 15 inch en 17 inch vakken. Hieronder meer informatie over laptoprugzakken met deze formaten:  

Laptop rugzak 13 inch: Dit is een klein formaat laptop. Deze laptops zijn vaak erg praktisch en licht in gewicht. De rugzak met een 13 inch laptopvak is vaak niet heel erg groot, of het opbergvak voor de laptop is kleiner dan de andere opbergvakken. Het diagonaal van de laptop die in een 13 inch laptopvak past mag maximaal 33,02 centimeter zijn (2,54 X 13 inch) 

Laptop rugzak 15 inch: Dit is een veel voorkomend formaat voor een laptopvak. Het laptopvak heeft een gemiddelde grootte en biedt genoeg ruimte voor een wat grotere laptop. Vaak is een 15 inch laptopvak groot genoeg voor een alledaagse laptop, waar de meeste scholieren en werknemers over beschikken. Een laptop mag maximaal 38,1 centimeter diagonaal zijn voor een 15 inch laptopvak (2,54 X 15 inch)

Laptop rugzak 17 inch: Dit is een laptopvak formaat voor de grote laptops. De rugzakken zijn vaak ingericht voor het alleen meenemen van een laptop, of het is een grote rugzak met grotere opbergvakken, waaronder een groot laptopvak. De laptop mag een maximale diagonale lengte hebben van 43,18 centimeter bij dit formaat (2,54 X 17 inch).

De waterdichte laptop rugzak 17 inch is een van de meest populaire laptoprugzakken! De rugzak is zoals gezegd waterdicht, biedt voldoende ruimte en heeft vaak meerdere opbergvakken voor andere spullen

Waar moet een laptoprugzak aan voldoen?

Net als bij iedere andere rugzak is het bij een laptoprugzak belangrijk dat de rugzak beschikt over een goed draagcomfort. De rugzak mag geen fysieke klachten opleveren aan de drager en moet comfortabel zitten om de schouders. Een laptoprugzak met een goed draagcomfort bevat de volgende punten:

Gewatteerde schouderbanden: als de rugzak zwaar is, snijden gewatteerde schouderbanden niet in je schouders. Ook beschikken gewatteerde schouderbanden vaak over een anti-sliplaag, waardoor de rugzak tijdens het lopen of fietsen niet van je rug afglijd.

Gevoerde rugpanelen: dit voorkomt dat de inhoud van de rugzak in je rug gaat steken-Ritsen: Kies voor een schoolrugzak met een dikkere, bredere rits. Als de rits kleiner en smaller is zal deze eerder kapot gaan.

Licht in gewicht: Het is altijd belangrijk om een rugzak te nemen die licht is in gewicht. Een te zware rugzak zal sneller tot fysieke klachten leiden dan een lichtere rugzak. Met een lichte rugzak worden je rug en schouders minder belast, waardoor je langer met de rugzak op kan lopen.

Zorg ervoor dat je nooit een gewicht aan spullen in je rugzak heb zitten dat zwaarder is dan 20% van je eigen lichaamsgewicht. Dit zal tot lichamelijke klachten leiden.

Ventilatie: Je wilt ten alle tijden een luchtige rug behouden en niet zweten. Een ventilatiesysteem in de rugzak zorgt ervoor dat er voldoende lucht blijft doorstromen tussen de rugzak en de drager. Ook voorkomt een goed ventilatiesysteem in de rugzak dat vermoeidheid optreedt bij de drager.

Materiaal: Een goede rugzak moet gemaakt zijn van stevig en betrouwbaar materiaal, zodat die niet snel schade oploopt. Een laptop rugzak van leer of polyester of nylon is altijd een goede en betrouwbare keuze. Kies daarnaast altijd voor een waterdichte laptoptas. 

Wat zijn goede laptoprugzakken?

Ben jij opzoek naar de beste laptoprugzakken die het beste bij jou passen? Wij van BesteRugzak.nl hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste laptoprugzakken. Dit onderzoek is gedaan aan de hand van online reviewonderzoek van eerdere kopers en het toepassen van onze eigen ervaringen.

De beoordeling van de best geteste laptoprugzakken is gedaan op basis van betrouwbaarheid, de prijs-kwaliteit verhouding, de gemiddelde levensduur, het functionele comfort en het ontwerp & design.

Bekijk hier de top-5 beste geteste laptoprugzakken!

Ook adviseren wij jou de beste laptop voor school!