Waarom is de Eastpak schoolrugzak zo populair?

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Waarom is de Eastpak schoolrugzak zo populair?

Populariteit van de Eastpak schoolrugzak

Het nieuwe schooljaar breekt aan en dat betekend dat het tijd is om op pad te gaan en nieuwe spullen in te slaan. Een van die spullen die je ieder jaar gegarandeerd nodig hebt is een rugzak. Of je nu een nieuwe gaat kopen of dat je de rugzak al een aantal jaar gebruikt, een rugzak is en blijft een noodzakelijk product om mee naar school te nemen.

Loop een rondje op een middelbare school en je ziet vrijwel iedereen met een rugzak achterop. Wat nog meer opvalt is dat een heel erg groot gedeelte van de rugzakken, die door scholieren gedragen worden, van het merk Eastpak zijn. Al decennia lang is Eastpak koploper in het verkopen van rugzakken aan scholieren.

Maar waarom is een Eastpak schoolrugzak zo populair? In dit artikel zullen wij uitleggen waarom Eastpak al zolang de meeste schooltassen verkoopt.

Over Eastpak

Eastpak is opgericht in 1952 en begon met het produceren van producten die lang meegaan. Het merk begon met het produceren van duurzame producten voor het Amerikaanse leger. Wereldwijd is Eastpak een van de meest bekende rugzak merken en dat wordt gerealiseerd door het feit dat Eastpak veel waarde hecht aan innovatie. Collecties worden iedere keer vernieuwd, en ontwerpen worden op creatieve manier veranderd. Dit met als doel om authentiek te zijn en consistent te blijven. Eastpak wilt de wereld een wat betere plek maken door beweging te ondersteunen en het stimuleren om grenzen te verleggen. 

Wat maakt de Eastpak schoolrugzak bijzonder?

Een Eastpak schoolrugzak is niet meer weg te denken onder scholieren op een middelbare school. Al jarenlang is Eastpak koploper in het verkopen van rugzakken en deze positie weten ze ieder jaar weer vast te houden.

Een van de redenen dat Eastpak zo populair is komt door het feit dat het merk ieder seizoen de modellen van de rugzakken veranderd. Dit kan door het formaat te verwisselen, maar vaak doet Eastpak dit door nieuwe trends en kleuren toe te voegen.

Neem een kijk naar het assortiment van Eastpak rugzakken en ieder seizoen zie je nieuwe modellen en kleuren rugzakken. Dit zorgt ervoor dat het aanbod van Eastpak enorm is en dat klanten verleid worden om de nieuwste en hipste rugzak te kopen.

Naast de trendontwikkelingen waar Eastpak zich sterk op focus door modellen iedere keer te veranderen, zijn de rugzakken van Eastpak ook enorm comfortabel.

Het draagcomfort van de rugzakken is erg goed ingericht. De rugzak beschikt over gewatteerde schouderbanden die verstelbaar zijn, zodat het gewicht eenvoudig verdeeld kan worden over de rug.

Een Eastpak schoolrugzak is over het algemeen onder de 30 liter, en dat is het perfecte formaat voor scholieren. De tassen zijn licht in gewicht en zijn basic ingericht met een aantal opbergvakken.

Het grote voordeel van Eastpak is dat de rugzakken simpel ingericht zijn, maar dat je als scholier wel alles erin kwijt kunt. Daar onderscheid Eastpak zich van veel concurrenten.   

De ideale schoolrugzak

De schoolrugzakken van Eastpak zijn ideaal voor school. Zoals gezegd zijn de rugtassen simpel ingericht, maar biedt het genoeg ruimte voor spullen die je voor school nodig heb. Naast de voldoende ruimte die de rugzakken te bieden hebben, zijn de rugzakken ook voor het oog heel aantrekkelijk.

De rugzakken hebben een compacte vorm, waardoor je van binnen veel meer ruimte hebt dan je denkt. De rugzak lijkt klein van formaat en is licht in gewicht, maar door de vorm is er erg veel ruimte beschikbaar van binnen.

Een ander voordeel van Eastpak is dat de rugzakken een garantie hebben van 30 jaar. Dit is voor veel kopers aantrekkelijk. Het is natuurlijk niet zo dat je de rugzak expres veel schade kan aanbrengen om vervolgens een nieuwe te vragen, maar voor onbedoelde schade is Eastpak erg klantvriendelijk en geven zij een lange garantie.

Hieronder hebben wij de meest gekochte en meest populaire Eastpak schoolrugzakken voor jouw uitgezocht. Dit zijn modellen van Eastpak en deze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en afmetingen. Klik op een van de rugzakken en neem een kijkje in het aanbod schoolrugzakken van Eastpak.

school rugzak

Eastpak Padded Pak'r Rugzak sunday grey

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.


 • Best beoordeelde schoolrugzak
 • Meest gekochte rugzak van Eastpak
 • 24 liter rugzak
 • Hoogte: 40 cm, Breedte: 30 cm, Diepte: 18 cm
 • 380 gram in gewicht

rugzak voor school

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.


 • 27 liter schoolrugzak 
 • 14 inch laptopvak 
 • 2e meest verkochte Eastpak rugzak wereldwijd
 • Hoogte: 44 cm, Breedte: 29,5 cm, Diepte: 22 cm
 • 520 gram in gewicht

Eastpak meer dan alleen aanbieder van schoolrugzakken

Zoals duidelijk is geworden, is Eastpak voornamelijk bekend door zijn populariteit in het aanbieden van schoolrugzakken. Maar niks is minder waar: Eastpak heeft een nog veel groter aanbod aan rugzakken en dat heeft ervoor gezorgd dat Eastpak een ongelofelijk grote doelgroep heeft.

Ook voor reizigers is Eastpak een betrouwbaar en populair merk. Zo heeft het merk een groot aanbod aan backpacks en reiskoffers in verschillende volumecategorieën. Het aanbod voor backpacks en reiskoffers is niet zo groot als schoolrugzakken, maar toch zijn ze er in verschillende afmetingen, kleuren en volumes en zie je veel reizigers met een Eastpak backpack lopen. 

Ook dit komt door het goede comfort van de backpacks en op het inspelen van trends. Eastpak heeft zoveel naamsbekendheid opgebouwd dat iedereen meteen enthousiast is als ze het merk zien en vertrouwen op de kwaliteit en het gebruik van de rugzak.

Hieronder hebben wij de meest gekochte en meest populaire Eastpak backpacks voor jouw uitgezocht. Dit zijn modellen van Eastpak en deze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en afmetingen. Klik op een van de backpacks of reiskoffers en neem een kijkje in het aanbod backpacks van Eastpak.

Eastpak backpack

Eastpak Tranverz L Reiskoffer 67 cm

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Best beoordeelde Eastpak reiskoffer 
 • Betrouwbaar en populair merk onder reizigers
 • Hoogte: 67 cm, Breedte: 48 cm, Diepte: 30 cm
 • 121 liter reiskoffer
 • 3,6 kilogram in gewicht

Kleine backpack eastpak

Eastpak Borys 15'' Black 20L

Hieronder de belangrijkste specificaties van de rugzak. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.


 • Kleine en compacte Eastpak backpack
 • Goed beoordeelde en stevige backpack 
 • 20 liter backpack 
 • Hoogte: 45 cm, Breedte: 27 cm, Diepte: 19 cm
 • 0,61 kilogram in gewicht

Slotwoord 

Het antwoord op de vraag waarom de Eastpak schoolrugzak zo populair is, is dus simpel: het merk heeft door de jaren heen ontzettend veel en goede naamsbekendheid opgebouwd door ieder seizoen de modellen te veranderen en te verbeteren.

Daarnaast is het draagcomfort van Eastpak rugzakken en backpacks erg goed en is de inrichting van de rugzakken simpel, maar biedt het genoeg ruimte voor spullen. Wij verwachten dan ook dat Eastpak de komende jaren koploper zal blijven in het aanbieden van schoolrugzakken en dat het merk de komende tijd met nog meer nieuwe en hippe modellen zal aankomen.

Wacht dus niet langer en scoor jouw nieuwe Eastpak rugzak voor het nieuwe schooljaar!

 • Benieuwd naar de beste schoolrugzakken? Bekijk hier de beste schoolrugzakken na intensief reviewonderzoek en het toepassen van eigen kennis. 
 • Benieuwd naar de beste en de best budget rugzak van Eastpak? Bekijk hier de beste Eastpak rugzakken na intensief reviewonderzoek en het toepassen van eigen kennis.