Hoe kies ik de beste Ski Rugzak en wat zijn de beste opties?

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Hoe kies ik de beste Ski Rugzak en wat zijn de beste opties?

Heb jij plannen om weer op de ski’s te gaan staan van de winter en avontuurlijk de pistes af te skiën? Een wintersport is voor veel mensen het hoogtepunt van het jaar. Je knijpt er even tussen uit, bent actief bezig en kan na het skiën genieten van een hapje en drankje tijdens de Apres ski feestjes

Natuurlijk is het belangrijk dat jij van tevoren alle voorbereidingen zo goed mogelijk heb geregeld. Het eerste waar je dan aan denkt is een ski rugzak. Want hoe ga jij al je spullen meenemen naar je bestemming? Het kiezen van een juiste ski rugzak om al je bagage mee te nemen is een behoorlijke opgave. De rugzak moet stevig zijn, comfortabel en licht zijn in gewicht.

Ben jij opzoek naar een goede ski rugzak, maar heb je moeite met een keuze maken? In dit artikel vind je alle informatie die jij nodig heb bij het maken van een keuze, inclusief enkele goed beoordeelde ski rugzakken.  

Ski wintersport

Waar moet ik op letten bij het kopen van een ski rugzak voor wintersport?

De belangrijkste tip is om een ski rugzak te kopen die bij jouw lichaam past. Een kleine rugzak is geschikt voor een klein persoon, en een zwaardere rugzak voor een zwaarder persoon. Past de ski rugzak niet goed bij je lichaam dan kan dat leiden tot fysieke problemen. Hieronder zijn een aantal ski rugzakken te zien die goed uit de test zijn gekomen en door eerdere consumenten als uitstekende ski rugzakken werden beoordeeld:

Mammut ski rugzak

Mammut Nirvana 30

Hieronder de belangrijkste specificaties van de backpack. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Best beoordeelde Mammut ski rugzak
 • Best geteste rugzak met uitgebreide functionaliteiten
 • 1350 gram in gewicht
 • 30 liter rugzak

De Mammut Nirvana 30 is een compacte rugzak met uitgebreide features. Deze rugzak is speciaal ontworpen voor skiërs en daarom zijn er meerdere opbergvakken die specifiek ingericht zijn om ski spullen in op te bergen.

De rugzak is volledig open te maken aan de achterkant en heeft een draagsysteem voor de jas. Hierdoor is de rugzak comfortabel voor off-piste terrein. Verder is het voorvak geschikt voor het opbergen van lawinebeveiliging en ruim je je skibril op in het zacht gevoerde brillenvak.

Deze rugzak is inclusief: heupband, compressiebanden, helmbevestiging, skibevestiging, drinksysteem en schouderbanden. Kortom: de Mammut Nirvana is absoluut de beste ski rugzak die jij je kan wensen.


Ortovox Free Rider

Ortovox Free Rider 

Hieronder de belangrijkste specificaties van de backpack. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Best beoordeelde Ortovox ski rugzak
 • Stevige en grote rugzak
 • 1390 gram in gewicht
 • 26 liter rugzak

De Ortovox Free Rider is een multifunctionele rugzak die ontworpen is voor mensen tussen de 1,80 en 2 meter. Voor langere mensen is dit de perfecte ski rugzak met uitgebreide functies en meerdere opbergvakken.

Zo beschikt de Ortovox Free Rider over een volledig geïntegreerd helmnet, een drinksysteem en een speciaal vak voor veiligheidspullen. Verder is de tas voorzien van bevestigingsplaatsen om je ski’s of je stokken aan vast te klemmen, zodat jij je handen vrij heb tijdens activiteiten.

Deze rugzak is inclusief: heupband, borstband, compressiebanden, skibevestiging, helmbevestiging en schouderbanden. Voor langere personen is dit de meest geschikte ski rugzak.


 Dakine ski rugzak

De Dakine Heli Pro 20

Hieronder de belangrijkste specificaties van de backpack. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Best beoordeelde Dakine ski rugzak
 • Compacte en kleine rugzak
 • 800 gram in gewicht
 • 20 liter rugzak

De Dakine Heli Pro 20 is een compacte rugzak met een laag gewicht die geschikt is voor kleinere personen. Deze geweldige wintersport rugzak heeft een ideaal draagcomfort met een laag gewicht, lager volume, maar extra opbergvakken om alsnog al je benodigde spullen in mee te nemen.

Deze ski rugzak heeft een bevestigingssysteem zodat jij je ski’s of stokken kwijt kan als je ze even niet nodig heb. Verder heeft de tas een vak voor een drinksysteem en een gevoerd vakje voor je skibril.

Het grote voordeel van de Dakine Heli Pro 20 is dat het zelfs een laptopvak van 15 inch heeft om je laptop in op te bergen. Verder is de rugzak voorzien van: heupband, borstband, compressiebanden, skibevestiging en meerdere kleine opbergvakken. Voor mensen die niet zo lang zijn is dit de meest geschikte ski rugzak.


Waar moet een ski rugzak aan voldoen?

Een ski rugzak kies je niet alleen omdat deze er mooi uitziet op een plaatje. Je keuze moet je laten afhangen van de functionaliteiten van de rugzak. Beschikt de rugzak over uitgebreide eigenschappen die jou het dragen van de tas comfortabeler maakt. Dan is de ski rugzak geschikt. Hieronder een aantal punten waar een goede ski rugzak aan moet voldoen:

Draagcomfort: Een goed draagcomfort is een belangrijk punt voor iedere rugzak en vooral voor ski rugzakken. Over het algemeen heeft een ski rugzak een lager volume dan bijvoorbeeld een backpack. Een grote inhoud van de rugzak betekent vaak ook zwaarder in gewicht. Daarom is een goed draagcomfort belangrijk. Een goed draagcomfort betekent dat de ski rugzak is voorzien van verstelbare schouderbanden en borstbanden, een heupgordel, en een ondersteunend frame aan de achterkant.

Gewicht: Het gewicht van een ski rugzak is relatief zwaar in vergelijking met andere rugzakken. Het gewicht van een geschikte ski rugzak moet niet meer zijn dan 20 tot 25% van je eigen lichaamsgewicht.

Een te zwaar gewicht van de ski tas kan leiden tot fysieke klachten. Bij een ski rugzak kopen moet je dus altijd rekening houden dat deze niet te zwaar is in gewicht. Wij raden aan om een wat lichtere backpack te kopen die beschikt over een goed draagcomfort.

Ventilatie: Een goede ski rugzak beschikt over een goede ventilatie. Een geventileerde rugzak zorgt voor de doorstroom van het lucht tussen de rugzak en de drager. Bij het skiën is het lekker als er voldoende luchtstroom is, zodat je minder snel gaat zweten en niet zo snel vermoeid raakt.

Volume: Het volume van een ski rugzak is een stuk kleiner als van een backpack. Je wilt ook niet een te zware tas meenemen iedere keer de piste op. Een goede ski rugzak heeft een volume van rond de 20 tot 30 kilogram en beschikt over een borst en heupband voor de juiste verdeling van het gewicht.

Verder heeft een ski rugzak vaak meerdere kleinere opbergvakken om spulletjes in op te slaan. Zorg ervoor dat je rugzak nooit een beklemmend gevoel geeft. Een ski rugzak moet comfortabel en flexibel om de drager zijn lichaam hangen.

Wintersport

Wat neem ik mee in mijn rugzak voor wintersport?

Voor iedereen is het antwoord op deze vraag verschillend. Sommigen nemen liever een volle tas mee met veel spullen daarin, anderen kiezen ervoor om weinig spullen mee te nemen en de rugzak zo licht mogelijk te houden. Skispullen zoals je helm, skischoenen en je stokken neem je niet mee in je rugzak. Deze draag je met je mee als jij de piste opgaat.

Toch zijn er een aantal algemene kleinere skispullen die veel skiërs met zich meenemen tijdens een dag skiën:

 • Skibril (Goggles)
 • Zonnebril
 • Eten & Drinken
 • Dikke trui of vest
 • Droge kleren
 • EHBO setje
 • Camera
 • Portemonnee
 • Telefoon

Wat zijn goede ski rugzak merken?

Skiën is een razend populaire sport en daarom zijn er veel rugzak aanbieders die zich inspelen in deze markt. Een ski rugzak heeft specifieke eigenschappen en de verschillen tussen hoge en lage kwaliteit rugzakken is enorm. Enkele merken die ski rugzakken aanbieden van hoge kwaliteit zijn:

Geen geschikte ski rugzak gevonden uit bovenstaande opties? Geen probleem, hieronder vind je een uitgebreid overzicht van alle ski rugzakken van betrouwbare en populaire merken op de markt van skiërs en wintersporters op Bever.nl

Bever logo

Bekijk hier het uitgebreide aanbod aan ski rugzakken!