Wat zijn de beste rugzak merken voor backpackers?

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Wat zijn de beste rugzak merken voor backpackers?

De beste rugzak merken voor backpackers

Iedere backpacker die op reis gaat wilt zijn spullen zo makkelijk en veilig mogelijk meenemen. Een backpacker reist over het algemeen namelijk erg veel, en daardoor is het belangrijk dat je goed op je spullen let.

Een goede en betrouwbare rugzak is dus essentieel voor een backpacker. De rugzak moet groot genoeg zijn, licht zijn in gewicht, over meerdere opbergvakken beschikken zodat spullen gescheiden kunnen worden, en een goede sluiting hebben dat veiligheid garandeert.

Vaak kiezen backpackers ervoor om voor de bekende backpack rugzak te gaan. Dit zijn grotere rugzakken die ontworpen zijn om grote afstanden af te leggen en veel spullen in mee te nemen. Ideaal dus voor een reiziger die een grote reis wilt maken.

In dit artikel willen wij jou graag helpen bij het uitzoeken van de beste backpack, en daarom zetten wij de meest bekende en betrouwbare backpack aanbieders op een rijtje voor jouw vakantie

Deze aanbieders zijn merken waarvan veel backpacks worden verkocht en waarvan de reviews erg goed zijn. Hieronder de beste backpack merken die de hoogste kwaliteit backpacks aanbieden:

beste rugzak merken

1. Fjallraven backpack

Fjallraven is het merk dat je veel ziet onder reizigers die grote tochten gaan maken. Fjallraven is wereldwijd een bekend merk dat zowel rugzakken als backpacks aanbied. Het grote voordeel van Fjallraven is dat de backpacks in meerdere volumes verkrijgbaar zijn. De ene reiziger heeft liever een grotere backpack, en de andere heeft liever een kleinere backpack die comfortabel is.

De meeste verkochte backpacks zijn tussen de 60 liter en 70 liter. Een backpack met deze inhoud beschikt over het algemeen over alle eisen waar een backpack over zou moeten voldoen: meerdere opbergvakken, groot genoeg voor alle spullen, vaak niet te zwaar en een goed draagcomfort.

De Fjallraven backpack die eruit spring in deze categorie is de Fjallraven Kajka. Deze backpack van 65 liter is bedoeld voor zowel heren als voor dames en heeft erg veel ruimte om veel spullen in op te bergen. Daarnaast beschikt de backpack over een hoog draagcomfort en een innovatief verstevigd frame.

De backpack biedt enorm veel stevigheid en voorkomt fysieke problemen door alle ingebouwde tools die je perfect op jou lichaam kan afstellen.

Ben jij een echte fan van het merk Fjallraven en zoek je de geschikte backpack? De Fjallraven Kajka 65 liter raden wij dan ook aan! Zie hieronder meer informatie over de backpack:

Fjallraven backpack

Fjallraven Kajka 65 Backpack

Hieronder de belangrijkste specificaties van de backpack. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Ruime backpack met veel opbergvakken 
 • Populair onder wandelaars en trekkers 
 • 65 liter backpack 
 • Hoogte: 76 cm, Breedte: 35 cm
 • 4 kilogram in gewicht 


Benieuwd naar de best geteste Fjallraven rugzakken? Bekijk hier onze top 3 best geteste Fjallraven rugzakken.


2. North Face backpack

Een ander bekend en veel gekocht backpack merk onder reizigers is The North Face. Waarschijnlijk heb jij in het dagelijks leven vaak zat mensen voorbij zien komen met een North Face rugzak achterop. Dat komt omdat North Face ook erg populair is onder scholieren en voor mensen die een rugzak nodig hebben voor alledaags gebruik. North Face heeft allerlei-kleding voor verschillende doelgroepen en doeleinden

North Face is wereldwijd een van de meest gekochte rugzakken en die naamsbekendheid heeft het merk te danken aan zijn stijlvolle, comfortabele en innovatieve rugzakken. Het merk heeft een breed assortiment rugzakken in verschillende soorten, kleuren en afmetingen.

Niet alleen de rugzakken voor scholieren en alledaags gebruik zijn populair. Ook de backpacks van North Face vallen in de smaak. Een North Face backpack is er in zowel kleine maat als in grote maat. Een kleine backpack van North Face is ideaal als handbagage.

Deze backpacks zijn comfortabel, kunnen genoeg meenemen voor een kleine reis en ze zijn licht in gewicht. De grotere backpacks van North Face zijn voornamelijk bedoeld voor trekkingstochten en outdoor sport.

De backpack van North Face die wij aanraden is de North Face Terra. Deze backpack heeft een inhoud van 55 liter en beschikt over meerdere hoofd en zijvakken, zodat je bijvoorbeeld al je natte spullen, slaapspullen en kookspullen gescheiden kan houden.

Daarnaast heeft de backpack een overkappende sluiting waardoor de bovenkant droog blijft. De North Face Terra heeft een gepolsterde heupgordel, afstelbare schouderbanden en een geventileerd rugpand. Door de smalle pasvorm is de backpack geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Ben jij een echte fan van het merk North Face en zoek je de geschikte backpack? De North Face Terra 55 liter raden wij dan ook aan! Zie hieronder meer informatie over de backpack:

North Face Terra

The North Face Terra 55 Liter

Hieronder de belangrijkste specificaties van de backpack. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Meest populaire trekking backpack van North Face 
 • Meerdere hoofd en zijvakken voor spullen 
 • 55 liter backpack 
 • Hoogte: 66 cm, Breedte: 31 cm, Diepte: 31 cm
 • 1,645 kilogram in gewicht


Benieuwd naar de best geteste North Face rugzakken? Bekijk hier onze top 3 best geteste North Face rugzakken.

Grote rugzak

3. Osprey backpack

Het merk dat specifiek gericht is op backpacken en wereldontdekkers is toch wel Osprey. Integendeel tot Fjallraven en North Face (die een hele grote doelgroep hebben) focust Osprey zich volledig op de doelgroep reizigers en outdoor sporters.

Over het algemeen zijn de Osprey backpacks stevig ingericht en ontworpen om grote afstanden te overbruggen. Er zijn wel kleinere dag rugzakken van het merk, maar de echte backpacks van tussen de 50 en 80 liter zijn toch wel onze favoriet.

Het draagcomfort is erg goed en vrijwel alle backpacks zijn zo goed als waterdicht door het nylon materiaal waarvan de backpacks zijn gemaakt. Dit materiaal zorgt er daarnaast voor dat de backpacks licht zijn in gewicht.

De Osprey Aether AG springt er naar onze mening toch echt wel tussenuit. De backpack heeft een inhoud van 60 liter, beschikt over een verstelbaar rugsysteem, heupgordel en schouderbanden en heeft zowel een opening aan de bovenkant als zijkant. Ook is er voldoende luchtcirculatie door het ventilatiesysteem die aanwezig is.

Verder beschikt de backpack over een drinksysteem en afneembare compressiebanden waardoor je een slaapmatje gemakkelijk kan meenemen aan de achterkant van de backpack. Een regenhoes is inbegrepen in de klep van de tas. Kortom: eigenlijk beschikt de Osprey Aether AG over alles waar jij als backpacker naar verlangt.

Ben jij een echte fan van het merk Osprey en zoek je de geschikte backpack? De Osprey Aether AG 60 liter raden wij dan ook aan! Zie hieronder meer informatie over de backpack:

backpack 60 liter

Osprey Aether AG 60 Liter

Hieronder de belangrijkste specificaties van de backpack. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Best beoordeelde Osprey backpack 
 • 60 liter backpack, meest gekochte backpack volume
 • Hoogte: 83 cm, Breedte: 33 cm
 • 2,3 kilogram in gewicht


Benieuwd naar de best geteste Osprey rugzakken? Bekijk hier onze top 3 best geteste Osprey rugzakken.

4. Nomad backpack

Tenslotte is er nog het merk Nomad. Een merk dat vooral onder reizigers zelf erg bekend is en een goede reputatie heeft. Nomad richt zich bij het aanbieden van rugzakken op een brede doelgroep. 

Wel zijn de rugzakken over het algemeen vooral verkrijgbaar in een hoog volume, waardoor de rugzakken aantrekkelijk zijn voor backpackers. Zeker omdat het merk bekend staat als relatief goedkoop in vergelijking met concurrenten.

De backpacks van Nomad zijn dus in hoog volume en in verschillende afmetingen en kleuren beschikbaar. De backpacks beschikken over meerdere vakken zodat je je spullen makkelijk gescheiden kan houden. Het draagcomfort wordt als erg goed en stevig bevonden.

De meest populaire en gekochte backpack van Nomad is de Nomad Batura Phantom. Deze backpack heeft een volume van 55 liter of een maat groter van 70 liter.

Deze backpack is te openen via zowel de voorkant als de bovenkant en heeft een bodemvak waar je ook nog spullen (bijvoorbeeld de was) in kan stoppen. Door deze meerdere vakken is het gemakkelijk om de backpack te openen en je spullen te pakken. Dit kost erg weinig tijd en frustratie!

Het rugpand van de backpack is verstelbaar, net als de schouderbanden en de borstband. Verder beschikt de backpack over ventilatiekanalen, wat betekend dat er veel luchtstroom aanwezig is tussen de drager en de backpack. Dit voorkomt zweet en vermoeidheid bij de drager.

Ben jij een echte fan van het merk Nomad en zoek je de geschikte backpack? De Nomad Batura Phantom 55 en 70 liter raden wij dan ook aan! Zie hieronder meer informatie over de backpack:

Nomad batura

Nomad Batura 55L Phantom

Hieronder de belangrijkste specificaties van de backpack. Klik op de 'Bekijk Beste Prijs' knop voor uitgebreidere informatie.

 • Meest gekochte Nomad backpack
 • 55 liter backpack
 • Hoogte: 63 cm, Breedte: 35 cm, Diepte: 23 cm
 • 1,65 kilogram in gewicht


Benieuwd naar de best geteste Nomad rugzakken? Bekijk hier onze top 3 best geteste Nomad rugzakken.

Slotwoord

Wij van BesteRugzak hopen jou het beste advies gegeven te hebben van de meest populaire backpack merken. Door uitgebreid review onderzoek en het toepassen van jarenlange kennis weten wij maar al te goed waar een goede backpack aan moet voldoen.

Daarom hebben wij enkele voorbeelden gegeven van goede en betrouwbare backpacks. Toch nog opzoek naar een andere backpack? Bekijk hier onze top 5 best geteste backpacks.

Wat wij het allerbelangrijkste vinden is dat iedereen zijn of haar dromen najaagt en in volledige vrijheid leeft. Wil jij ook in optimale vrijheid leven? DeVogelVrij geeft jou de beste tips en informatie om deze levenswijze te realiseren.